Terwolde wint verdiend van Gorssel

Terwolde- Terwijl de novemberzon heerlijk scheen stond vandaag de wedstrijd SV Terwolde – Gorssel op het programma, kortom een heerlijke voetbalmiddag in het verschiet. Terwolde wou nu eindelijk eens een thuisoverwinning behalen en dit leek vooraf mogelijk want het vertrouwen binnen de groep was na vorige week behoorlijk gegroeid. Tevens traden de gasten aan zonder clubtopscoorder van Dam.

De gasten kregen na 2 minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd maar gelukkig voor Terwolde bleef het bij een kans. Terwolde beet via een schot van Edwin Dommerholt ook van zich af maar de stand op het scorebord veranderde niet. Het spel golfde over en weer en de thuisclub had het betere van het spel maar de gasten kregen in de 17e minuut een penalty echter penaltykiller Dik Nieuwenhuis pareerde de inzet zodat de stand 0-0 bleef. Terwolde ging verwoed op jacht naar de openingstreffer echter het gewenste resultaat bleef helaas uit want men kwam nog niet verder dan een kopbal op de lat via Koen Westendorp. Het zat de thuisclub zeker niet mee maar 5 minuten voor de rust kwam dan eindelijk de verlossende treffer en deze kwam op naam van Koen Appelo na goed voorbereidend werk van zowel Thomas Leurink als Koen Westendorp. De beide teams gingen dus met 1-0 de rust in. De tweede helft zette Terwolde direct druk naar voren en hier hadden de gasten het zeer moeilijk mee en de thuisclub kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breidden echter de afronding liet te wensen over. Pas in de 56e minuut werd de score naar 2-0 getild door Bas Beugels na een prima assist van Mitchell de Groot. Terwolde dacht op rozen te zitten echter Gorssel dacht daar anders over want het kwam onverwachts terug in de wedstrijd en het scoorde in de 61e minuut de aansluitingstreffer 2-1. Terwolde kromde de ruggen en sloeg zeer snel terug want Niels Bredenoort maakte binnen een minuut de 3-1. De gasten kregen na deze goal een aantal onnodige kaarten na opmerkingen over de leiding en deze rode kaarten pasten zeker niet in deze sportieve wedstrijd. Terwolde profiteerde optimaal van het numerieke voordeel want Bas Beugels scoorde in de 86e minuut 4-1 en het werd 5-1 in de 89e minuut door Thomas Leurink. Kortom eindelijk een thuisoverwinning voor Terwolde maar wel eentje die dik en dik verdiend was.