Twello maatje te groot in streekderby tegen Terwolde

Twello- Op deze wat winderige zonnige zondagmiddag zorgde pupil Thomas Booman van SV Twello voor de ‘aftrap’. Daarna floot scheidsrechter Geerdink voor het begin van de wedstrijd. In het eerste half uur was SV Twello de sterkere in de wedstrijd, zonder dat dit leidde tot echte kansen.

In de 34e minuut brak Nicky Eekhuis de ban, de keeper van SV Terwolde verwerkte een bal niet goed en daardoor kon Nicky met een mooi boogballetje de 1-0 op het scorebord zetten. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kregen zowel Rick Uninge als Delano Unaola de mogelijkheid om nog een keer te scoren. Helaas lukte dit echter niet zodat de ruststand 1-0 bleef. In het begin van de tweede helft nam SV Terwolde het initiatief in de wedstrijd over, maar dit resulteerde niet in een doelpunt. SV Twello kwam in het laatste half uur van de tweede helft goed onder de druk van SV Terwolde uit. Delano Unaola scoorde in de 61e minuut een mooi doelpunt door koel te blijven toen hij alleen op de keeper afging en de 2-0 aantekende. Daarna kreeg SV Twello nog enkele goede kansen de score op te voeren, maar dit leidde niet tot een hogere score. Eindstand 2-0. Volgende week zondag 19 april om 14.00 uur volgt de volgende streekderby als SV Cupa op bezoek komt in Twello.