Twello wint verdiend van Gorssel

Twello- Tijdens deze regenachtige zondagmiddag klonk om 14.00 uur het fluitsignaal van de scheidsrechter van de wedstrijd. In de eerste helft waren er van beide kanten weinig kansen te noteren. In de eerste tien minuten was het Yannick Gorter die een assist gaf aan Bert Westendorp, die helaas over kopte. Daarna in de 24e minuut een assist van Yannick op Rick Uninge, die naast schoot. In het laatste kwartier van de eerste helft was er een mooie assist van Nicky Eekhuis op Bert Westendorp wat helaas niet resulteerde in een doelpunt en daarom gingen we de rust in met een 0-0 op het scorebord.

Terwijl een deel van het publiek in de tweede helft nog bezig was de plek in te nemen rond het veld, overrompelde een fanatiek SV Twello vanaf de aftrap de tegenstander. Door een slimme assist van Bert Westendorp op Nicky Eekhuis scoorde de laatstgenoemde de 0-1 voor SV Twello. SV Twello nam zeker geen gas terug en zette fel druk op de verdediging van Gorssel. Dit resulteerde in balverlies, waardoor Rick Uninge de mogelijkheid kreeg voor een perfecte voorzet op Delano Unaola in de 59e minuut, die de 0-2 op het scorebord neerzette voor SV Twello. Nog geen 2 minuten later maakte Rick zelf gebruik van de verwarring bij de tegenstander en joeg een afgeslagen bal van afstand hard in het doel van Gorssel, 0-3! Pas vanaf dat moment begon Gorssel van zich af te bijten en dit zorgde voor een serieuze kansen aan hun kant. In de 70e minuut werd deze opleving bekroond door een mooie goal in de linkerbovenhoek van het doel, onhoudbaar voor keeper Jay Koster, 1-3. In het laatste kwartier volgde nog een goede kans voor invaller Tim Evers, die door een mooie actie in het 16 meter gebied bijna wist te scoren. In de 87e minuut kwam een speler van Gorssel door de verdediging van SV Twello en moest aanvoerder Niels Toonk aan de noodrem trekken, ten koste van een rode kaart. Jammer, maar helaas, niets aan te doen. De voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar. Eindstand 1-3 en weer drie punten mee naar Twello. Op naar de volgende wedstrijd op 14 december a.s. bij SV Cupa, die nu op hetzelfde aantal punten als SV Twello staat.