V en l speelt met zwak Gorssel

De Vecht- Afgelopen zondag naar Gorssel met zoveel supporters, dat ze ruim in de meerderheid waren boven de eigen aanhang van Gorssel. V en L, met meerdere aanpassingen in de opstelling voornamelijk op het middenveld. Bjorn Jacobs zat een schorsing uit en Arno van Welie was verhinderd. Wat wel opviel was de jeugdige leeftijd van meerdere Gorssel spelers. Gezien de stand op de ranglijst was te verwachten dat V en L meteen het initiatief nam.

Al in de 6de minuut mocht Stan Mentink ongehinderd voorgeven op spits Eduard van den Beld. Zijn inzet werd gepareerd maar Stefan Kamphorst was er als de kippen bij en frommelde de bal langs de keeper 0-1. Gorssel was duidelijk overrompeld. Er volgde kans op kans. Enige aanmerking op het spel van V en L was, dat er niet zorgvuldig met de kansen om werd gegaan. Achterin werd op de flanken niet altijd goed opgelet, want de buitenspelers van Gorssel konden toch enkele keren gevaarlijk worden. In de 35ste minuut was er een niet te missen kans voor Gorssel, maar de rechterspits faalde voor open doel. 0-1 was de ruststand en slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Trainer Marc Mölder dacht er kennelijk net zo over, want hij had de spelers geïnstrueerd om vroeg pressie te spelen. In nog geen 10 minuten tijd waren er wel 5 kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Marco Bouwmeester slalomde door de verdediging, maar hij is geen spits en prikte de bal aan de verkeerde kant van de paal. Het leek wel of de aanval van V en L geen doelpunt wilde maken. In de 60ste minuut was het dan toch zo ver dat Eduard van den Beld eindelijk weer het net deed bollen 0-2. Nog geen 4 minuten later mocht Eduard van den Beld na goed storend werk ook de 0-3 aantekenen. Pinchhitter Pim van het Erve werd ingebracht voor Lars Dreierink. Hij was vandaag zo gretig dat hij een speler van Gorssel onderuit schoffelde met als gevolg een gele kaart. In de 86ste minuut had Wesley Hofman nog een intikkertje en in de laatste minuut had Pim Van het Erve nog een prima assist voor Frank Keizer, die ook ingevallen was. Ook een plezier om deze jongen te zien voetballen en mooi dat hij de 0-5 gescoord heeft. Bijna nog een unicum in deze competitie, want onze vaste verzorgster Heleen Boerkamp hoefde slechts één keer in actie te komen en zij kon verder van het zonnetje genieten. Afgelopen zondag dus een makkelijke dag en volgende week een zwaardere tegenstander nl. sportclub Deventer.