VenL Dames 1 wint verdiend van VDZ 2

Twello- Naarmate het seizoen vordert wordt het duidelijk wat je plek is. Verliezen van de betere maar gelijk tegen een team dat boven ons staat. Zondag was VDZ de tegenstander. Zij staan met 3 punten meer een plek boven V en L. Het was de Dames van VenL dus duidelijk waar het om ging. Al heel snel werd duidelijk dat VDZ over meer ervaring en routine beschikt dan VenL. De routine van VDZ kwam met name  bij het eerste doelpunt van VDZ goed van pas.

Een duel tussen een spits van VDZ en de laatste man van VenL, Lisanne Panhuis, werd gewonnen door de spitsdie een vrije trap mee kreeg. De plek was bijna bij de cornervlag. De vrije trap werd gegeven op ongeveer 5 meter voor het doel en daar was VDZ sneller, agressiever bij de bal dan VenL, 0-1 was het gevolg. VDZ was weliswaar de bovenliggende partij maar echt kansen heeft VenL in de eerste helft niet meer weggegeven. De rust werd gebruikt om de speelsters van V en L nog maar eens duidelijk te maken dat zij het samen moesten doen omdat eenlingen in de 3e klasse nagenoeg niets bereiken. Er kwam een herboren VenL uit de kleedkamer. Vanaf de aftrap had Venl het initiatief. Dit had tot gevolg dat ook zij vrije trappen meekregen. V en L kreeg in de 47’ minuut een vrije trap die door de keeper van VDZ werd verwerkt. De bal kwam voor de voeten van Sharon Casteel die ditmaal vernietigend uithaalde en de gelijkmaker was een feit. Nu was het VenL aan de beurt. Er werd gevoetbald zoals dat zo vaak op de training gebeurd. Dit had de nodige energie gekost. Meerdere speelsters van VenL kregen het moeilijk maar gelukkig had VDZ daar ook last van. Er werd gewisseld aan beide zijden. Bij VenL werden Loes Boerkamp en Jolijn Overvelde vervangen door 2 speelsters uit het 2e, Laura Bouwmeester en Linda Overvelde. Wat verschuivingen in het team van VenL pakten goed uit. Het houden van druk op VDZ ging beter. VenL was een stapje verder, alleen moest nu de afwerking ook beter worden. Met Linda Overvelde heb je dan een speelster die niet altijd de combinatie zoekt maar al heel snel het schot op doel. Eerst 2x oefenen en dan raak schieten 2-1. VenL won uiteindelijk en verdiend.