Verdienstelijk gelijkspel Activia

Twello- Activia heeft haar rentree op het 3e klasse niveau niet gemist en kwam thuis met een verdienstelijk gelijkspel na het bezoek bij het uit de 2e klasse gedegradeerde Beekbergen. Daar zag het na 10 minuten niet naar uit want toen stond er al 2 – 0 op het scorebord en waren de Activia supporters even bang voor een grote afstraffing.

Na 3 minuten kwam doelman Jory Visch van zijn lijn om een hoge voorzet te claimen maar hij liet zich verrassen door een aanvaller die hem voor was en de openingstreffer kon binnen koppen. Amper 5 minuten later werd het uit een corner ook al 2 – 0 en dreigde de al genoemde grote nederlaag. Activia wist echter de rug te rechten en knokte zich terug in de wedstrijd. Eerst was het Wouter Hameka (ook op dit niveau altijd dreigend en belangrijk in het aanvalsspel) die een vrije trap van 22 meter richting de kruising draaide (keeper ging niet vrijuit) en op het half uur wist Niels Achtereekte uit een corner de gelijkmaker al weer binnen te schuiven. In deze fase was de thuisploeg de weg een beetje kwijt na het weggeven van de zo vlot verkregen voorsprong en kwam Activia via Joey Hesselink zelfs bijna op voorsprong. Er werd echter niet meer gescoord voor de rust die dus met 2 – 2 werd bereikt. Vlak voor de thee raakte overigens aanwinst Zemir Mujic geblesseerd aan de enkel en hij werd bij de start van de 2e helft vervangen door Arco Bergman.
In tegenstelling tot de aantrekkelijke eerste helft was het tweede bedrijf vooral rommelig; gekenmerkt door veel onderbrekingen en weinig goed voetbal. Activia werd gedwongen veel de lange bal te spelen maar heeft daar de ploeg niet voor en won ook te weinig de vaak genoemde tweede of zelfs derde bal. Die bal was daardoor veelal in bezit van de thuisploeg die echter ook moeite had om kansen uit te spelen en door de door Dennis Wennink uitstekend georganiseerde defensie heen te breken. Er waren wel wat momenten van hectiek in de zestien van Activia maar over het algemeen bleven de Activianen redelijk eenvoudig overeind. Zelf kwamen ze in de tweede helft nog maar weinig in de buurt van de Beekbergen keeper en het laatste kwartier(aangevuld met circa 9 minutenblessuretijd) werd dan ook de puntendeling gekoesterd. Een prima resultaat in deze lastige eerste wedstrijd in dit seizoen en de getoonde wilskracht en mentaliteit geeft vertrouwen voor de komende tijd.