Voorhoede van Go Ahead doet V en L de das om

De Vecht- Vandaag moest V en L aantreden tegen Go Ahead onder zomerse omstandigheden. Middenvelder Remy Buthod die de afgelopen wedstrijden goed op dreef was, moest deze wedstrijd door een blessure aan de enkel aan zich voorbij laten gaan. Ook aanvoerder Tom Kamphorst verscheen niet okselfris aan de aftrap want hij had nog last van zijn hamstrings .Misschien vergt zaalvoetballen op vrijdag iets te veel van de getalenteerde middenvelder. Van meet af aan werd al duidelijk dat de aanvallers van Go Ahead met snel combinatiespel de verdediging van V en L in verlegenheid konden brengen.

Al in de 7 de minuut kon Arno Dolman de bal uit het net halen, een flitsende aanval over meerdere schijven was de verdediging te machtig 1-0. V en L liet zich echter niet uit het veld slaan en wist door goed te combineren de verdediging van Go Ahead onder druk te zetten. Ook hun keeper maakte geen sterke indruk en al snel werd duidelijk dat de verdediging van Go Ahead niet de sterkste linie was. Na enkele spelde prikjes kon in de 15 de minuut dan toch de 1-1 genoteerd worden. Stefan Kamphorst wist Eduard van den Beld te bedienen en hij wist wel raad met dit buitenkansje. V en L had in deze fase van de wedstrijd duidelijk het betere van het spel maar de aanvallers van Go Ahead bleven zeer gevaarlijk. Geheel onnodig werd in de 42ste minuut toch weer een tegendoelpunt geïncasseerd. Er werd te lief verdedigd wat V en L wel vaker overkomt tot ergernis van de trainer. Tegen de verhouding in stond er een ruststand van 2-1 op het scorebord. Ruud kamphorst bleef achter in de kleedkamer want hij had een blessure aan zijn neus opgelopen na een ongelukkig duel met een Go Ahead speler. Zijn vervanger was Arno van Welie en maakte een gretige indruk. In de beginfase van de tweede helft golfde het spel heen en weer. Toch wisten de behendige aanvallers van Go Ahead in de 52ste minuut de verdediging opnieuw in de luren te leggen 3-1. V en L gaf zich echter nog niet gewonnen en een geweldige steekpass van Arno van Welie leidde de 3-2 in. Deze kon op het conto van Stefan Kamphorst bij geschreven worden, die diagonaal hard raak knalde. Het leek er even op dat V en L kansen kreeg op meer maar in de 74ste minuut nam Go Ahead opnieuw een grotere voorsprong. Deze tegenslag kwam V en L niet meer te boven 4-2. In de slotfase liep Arno van Welie nog tegen een gele kaart aan na een overtreding in de zestien. De penalty die hierop volgde werd onberispelijk binnengeschoten 5-2. In de slotminuten werd ook nog 6-2 binnengewerkt na een schermutseling voor het doel van Arno Dolman. De teleurgestelde trainer Marc Mölder zocht als een haas de kleedkamer op waardoor de reporters geen kans kregen om zijn visie op de wedstrijd te horen. Het werd in de tweede helft wel duidelijk dat het middenveld vandaag kracht te kort kwam. Hierdoor kwam de verdediging van Ven L te vaak in de problemen. Ook het veldspel was onder de maat.