Voorwaarts dames volleybal

Twello- Afgelopen zaterdagavond stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. Deze week werd Voorwaarts versterkt door de 9-jarige Sanne Klein Swormink uit de E2. Ze maakte het Voorwaarts en het publiek erg spannend door eerst de bal op de paal te gooien. Maar de bal kwam terug het veld in en via nummer 17 werd Sanne weer aangespeeld en wist ze alsnog te scoren.

Een goed begin voor Voorwaarts dus. Na de winst van vorige week in Zieuwent gingen de meiden met alle vertrouwen de wedstrijd in. Van vorig jaar konden ze zich het altijd felle Haarle nog goed herinneren. Een tegenstander waar je alert op moet zijn. Hun taak was dus ook om vanaf minuut 1 scherp te zijn en er een goede teamprestatie van te maken. Voorwaarts begon sterk. De verdediging stond als een huis waardoor ze veel kansen creëerden om in de break te gaan. Helaas maar waar wisten ze veel van deze kansen niet te benutten. Deels door goede reddingen van de keepster van Haarle, maar zeker ook door de niet zo slimme afronding vanaf de kant van Voorwaarts. Door de goede verdediging en goed keepers werk van Voorwaarts wist Haarle ook weinig ballen in het doel te krijgen. Na 15 minuten spelen was de stand 3-1 in het voordeel Voorwaarts. De dames van Voorwaarts probeerden om extra op hun afronding te letten, speelsters werden gewisseld waardoor de snelheid erin bleef en er genoeg kansen werden gecreëerd, maar resulteerde niet in meer doelpunten. De russtand was hierdoor maar 8-4. Ze waren het er allemaal mee eens, er moest iets veranderen. ‘Kijken naar de keeper’ was het advies dat Voorwaarts voor de zoveelste keer te horen kregen van hun coach. Er was blijkbaar niks mis met de oren, want in de tweede helft wisten ze wel af te ronden waardoor ze in een korte tijd veel konden scoren en uit konden lopen van Haarle. Er werden mooie aanvallen opgezet en vooral het snelle spel kwam naar voren. Haarle kon Voorwaarts hierin niet bijhouden, waardoor Haarle steeds verder achter kwam te staan. Het uiteindelijke resultaat: een mooie teamprestatie die eindigde in een 22-10. Volgende week geen wedstrijd, maar over twee weken, op 25 oktober spelen wij om 19:00 in Heeten tegen Plus Severijn/Heeten Dames 1.