Wedstrijdverslag Activia tegen Robur et Velocitas

Twello- Niet elke 0 – 0 is hetzelfde. Deze wedstrijd was zeker geen bloedeloze puntendeling die je ver van te voren zag aankomen. Voorspelbaar was deze zondagmiddag absoluut niet; al was het maar vanwege de straffe wind die over het veld blies en het voetballen zeer lastig maakte. In de eerste helft had Activia de wind in de rug en daardoor gesteund werd er veel druk gezet op het doel van Robur. Dit leverde ook een aantal prima kansen op die, soms om miraculeuze wijze, niet tot doelpunt werden gepromoveerd.

In de uitbraak kregen de gasten achteraf de grootste kans van de wedstrijd toen maar liefst 4 lichtblauwe shirts van Robur met de bal aan de voet op het doel van Jory Visch afstormden. Slordig genoeg was de eindpass op kniehoogte en mede daardoor werd deze gemist. Aan de andere kant kreeg Joey Hesselink nog een grote kans maar hij mikte naast en ongeveer in het rustsignaal kopte Niels Achtereekte uit een corner op de lat. Geen doelpunten dus bij rust en gezien het windvoordeel was Robur daar het meest blij mee.
De tweede helft hadden de gasten dus dat voordeel, maar je kan niet zeggen dat ze daar heel veel meededen. De Activia defensie onder leiding van de weer uitstekende Dennis Wennink gaf weinig weg en regelmatig kwamen de Activianen ook voetballend onder de druk uit. Op die manier werden uiteindelijk meer kansen gecreëerd dan door Robur dat met het vele balbezit weinig wist uit te richten. Na een prima counter via Arco Bergman, Joey en Wouter scoorde Coen Kolkman (al in de eerste helft ingevallen voor de geblesseerd geraakte Zemir Mujic) op knappe wijze maar hij stond daarbij net een paar decimeter buitenspel zodat dit feestje niet doorging. In het laatste kwartier waren er nog een paar kansen (Coen was op een diepe bal de doelman buiten de16 net te snel af maar schoot net voorlangs en Joey werd vlak voor tijd net van scoren afgehouden door een ultieme sliding bij de tweede paal) maar de goal wilde niet vallen. Aan de overkant had Robur ook zeker haar momenten maar ook zij slaagden er vanmiddag niet om het net te laten bollen. Het eindsignaal klonk dan ook bij 0 – 0. Een puntendeling die over de gehele wedstrijd misschien wel terecht was maar waar Robur toch net iets meer tevreden mee mocht zijn dan Activia.