1000 deelnemers Winterwandeling Klarenbeek

Klarenbeek- Zaterdagavond 27 januari vond in Klarenbeek de ‘Verrassende Winterwandeling’ plaats, die dit jaar water, vuur en wind als thema had. Op verschillende locaties waren diverse muzikale optredens te bewonderen en lieten lokale kunstenaars hun werken zien.

Grote belangstelling

Zo’n 1000 bezoekers melden zich bij het MFC voor de route, die in twee verschillende richtingen gelopen kon worden om de belangstellenden te spreiden. Langs de route stonden vele glazen potjes met kaarslicht en vuurkorven en was er sfeerverlichting aangebracht. De aanwonenden hadden een brief in de bus gehad van de organisatie waarin ze werden gevraagd ook potjes met waxinelichtjes en/of vuurkorven in de tuin of op de oprit te plaatsen.

Route

De route ging langs restaurant Pijnappel, waar partyband Back to the Future optrad, met daarin zangeres Gradi van Ittersum met Klarenbeekse roots. Muzikant Wim Timmer verving daar de helaas vanwege omstandigheden verhinderde Typisch Carolien. Drie kapsters stonden bij de entree klaar om de haren van de deelnemers te verzorgen, die wellicht door de war waren geraakt door de windtunnel die voor de ingang stond.

De wandeling ging verder door Kinderopvang Klarenbeek en Basisschool De Dalk waar de kinderen druk in de weer waren geweest om knutselkunstwerken te maken rondom het thema. In De Dalk zorgen de jonge dj’s Bram Hennekes en Chiel Scheerder voor een stevig stukje muziek. Daarna was men te gast bij de brandweer in Klarenbeek. Zij hadden een spannende “tunnel of terror” gecreëerd, verzorgden demonstraties en toonden een mooie film over het werk van de brandweer.

De volgende stop was een buitenlocatie bij de familie Brink aan De Dalk, hier speelden drie steierische muzikanten een gezellig stukje muziek en kon men terecht voor een hapje en drankje.

Bij Smeltink Woninginrichting zorgde het duo Loriën samen met Stoffer Langenberg voor sfeervolle muziek middels zang, gitaar, een harp en een klankschaal.

Op het terrein van voormalig restaurant Dennenlust was een sfeervol kampvuur en konden de deelnemers een echte vuurspuwer bewonderen. Daarna vervolgde de tocht zich naar Het Boshuis. Hier traden Nikki Milou, de nichtjes Karlijn Scheerder en Jill Benne en Slagwerkgroep Ons Genoegen uit Terwolde om beurten op en zorgden ieder op zijn eigen manier voor een bijzondere sfeer. Daarnaast exposeerden hier diverse kunstenaars met onder andere beelden en schilderijen.

Na afloop konden de deelnemers nog gezellig napraten in de sfeervolle setting van het MFC, waar garagehouder Gerrit Boks nog enkele heerlijke smartlappen ten gehore bracht.

Volgende editie

Kortom, een mooie avond voor jong en oud. Foto’s en filmpjes van deze editie staan op de facebookpagina Winterwandeling Klarenbeek (ook toegankelijk voor niet facebook-gebruikers via www.facebook.com\winterwandelingklarenbeek). De volgende editie van de Winterwandeling staat over twee jaar in de planning, op de laatste zaterdag van januari in 2020.

woensdag 7 februari

Deel dit bericht