17 juni: Maestro Twello op het Dorpsplein

Twello- Op zaterdagmiddag 17 juni zal op het Dorpsplein in Twello voor de derde maal het Twellose Maestro concert worden georganiseerd door muziekvereniging “Excelsior”.

Vorig jaar vond dit evenement voor tweede keer plaats en kreeg bijzonder positieve reacties vanuit het dorp. Basisschooldirecteur Jan-Willem Stegeman van basisschool De Oase won vorig jaar de titel Maestro Twello 2016.

Het idee om in Twello een Maestro concert te organiseren is gekomen n.a.v. het gelijknamige televisieprogramma Maestro. Bekende Nederlanders dirigeren een symphonie orkest en krijgen tijdens de repetities aanwijzingen van de dirigent om het orkest te laten spelen wat zij graag willen. Tijdens een concert beoordeeld een vakkundige jury het dirigeerschap van de Maestro’s. Degene die de meeste punten scoort mag zich Maestro 2016 noemen. Vorig jaar is de titel gegaan naar: Leona Philippo.
Dit jaar staan op het Dorpsplein maarliefst 4 mensen op de bok die een speciale band met Twello hebben. Enkele weken terug heeft u een uitgebreid verslag van de eerste repetitie van de Maestro’s in het Voorster Nieuws kunnen lezen.
Rogier Korderijnk (eigenaar Brasserie Restaurant Korderijnk), Irma ten Bulte (Diesel Personeelsdiensten) Judith Slot (Tandarts Twello) en Peter Bothof (gepensioneerd basisschoolleerkracht De Wingerd Twello) zijn zich verder aan het voorbereiden op het bijzondere optreden.
De Twellose jury bestaat dit jaar uit:
Jan-Willem Stegeman (Maestro 2016), Berjan Morsink (dirigent Excelsior) en wethouder van Cultuur; Dhr Pinkster. Zij zullen de 4 Maestro’s vakkundig beoordelen en uiteindelijk de titel Maestro Twello 2017 uitreiken.
Het Maestro concert zal plaats vinden op het Dorpsplein in Twello, vanaf 13.30 uur zullen de juryleden en Maestro’s aan het publiek worden voorgesteld en zal programma van start gaan.

woensdag 14 juni

Deel dit bericht