28 leskaarten voor de Koningsspelen

De Koningsspelen van vrijdag 23 april zijn aanstaande. Jaarlijks is dit een sportief feest voor leerlingen van basisscholen in heel Nederland. In de gemeente Voorst geven de basisscholen hier op een eigen manier vorm aan. De buurtsportcoaches van Voorst Actief dragen hun steentje bij door gratis leskaarten aan te bieden. De 28 uitgewerkte spelvormen zorgen voor de basis van een sportief feest in coronatijd. De leskaarten zijn gratis te downloaden op de website www.voorstactief.nl

​“In de afgelopen maanden hebben we geïnventariseerd wat de plannen zijn van de basisscholen omtrent de Koningsspelen en waar men ondersteuning bij verlangde” legt Tom Spijker, beweegcoördinator namens Voorst Actief, uit. Een veelgehoorde wens bleek die van leskaarten. Daar is Tom mee aan de slag gegaan en dat heeft geresulteerd in een pakket van 28 uitgewerkte ‘koningsspellen’.

“We hebben getracht om het simpel te houden. Het zijn vooral leuke en kleine activiteiten waar we bewust voor gekozen hebben”, aldus Tom. “Het doel is om kinderen in beweging te krijgen en hen een leuke dag te bezorgen. Dat kan perfect met spellen zoals blikgooien, spijker poepen of een ‘koninklijk’ tikspelletje. Positieve bijkomstigheid is dat we het niet al te moeilijk maken voor de organisatie, oftewel de basisscholen. Ik weet namelijk heel goed hoe druk zij zijn met het primaire proces.”

De leskaarten zijn zodoende een prettige uitkomst voor het basisonderwijs, maar daarnaast openbaar beschikbaar voor eenieder die geïnteresseerd is. “Des te meer partijen er baat bij hebben, des te beter” is het credo van de buurtsportcoaches. “Wellicht hebben sportverenigingen, de scouting of de kinderopvang er ook wel baat bij”, benadrukken zij. “De spellen zijn allemaal tijdloos en kunnen natuurlijk ook prima vóór of na Koningsdag gespeeld worden.”

Ga naar www.voorstactief.nl/sport-bewegen/koningsspelen.html om de leskaarten te downloaden. Voor vragen over de leskaarten kunt u contact opnemen met Tom Spijker via 06-48031070 of tom@voorstactief.nl

woensdag 21 april 2021

Deel dit bericht