Aanhoudingen voor smokkel Albanezen via vliegveld Teuge

Teuge- De politie Voorst heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee weten te voorkomen dat elf Albanese volwassenen en drie jongen kinderen, via Nederland per vliegtuigje vanuit België, gesmokkeld zouden gaan worden na vermoedelijk Engeland.

In totaal zijn er negen verdachten aangehouden. Het gaat om mannen tussen de 29 en 62 jaar oud met de Engelse, Nederlandse en Albanese nationaliteit. De twee Nederlanders komen uit Amsterdam.

Onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) is dinsdag 4 juli 2017 door de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een onderzoek gestart naar de mensensmokkel. Dat gebeurde op basis van verkregen informatie.

Het is voor het eerst in Nederland dat geprobeerd wordt per vliegtuig mensen te smokkelen. In andere onderzoeken gebeurde dat telkens per auto, bus of vrachtwagen via de weg of over het water per boot.
Beperkingen

De negen verdachten zitten sinds hun aanhouding in alle beperkingen. Dit betekent dat ze uitsluitend contact mogen hebben met hun advocaat. Maar ook dat er beperkt over het onderzoek gecommuniceerd kan worden richting de media. Nader onderzoek en informatie uit hun eventuele verklaringen zullen uitwijzen welke vervolgstappen er genomen gaan worden.

woensdag 12 juli

Deel dit bericht