Actie Samen sterk

Klarenbeek- Hoe houden we contact als bezoek niet of nauwelijks mogelijk is? Daar hebben ze in Klarenbeek een goede oplossing voor gevonden. Sinds het sluiten van de Koffieochtend in het MFC bestaat er de Digitale Koffietafel. Lekker aan de keukentafel of in je luie stoel met een vers kopje koffie kan men genieten van interviews. Op Facebook worden iedere week deze leuke en interessante interviews geplaatst van inwoners uit het dorp Klarenbeek.

Digitale Koffietafel

Iedere woensdag gaat Dorpscontactpersoon Marente Bouman op pad met haar telefoon, statief en microfoon op zoek naar leuke verhalen. Meestal duurt het gesprek niet langer dan 10-15 minuten en bepaalt de gast waarover gesproken wordt. Een alledaags gesprekje met o.a. de huisarts over gelukkig zijn, de imker over zijn bijenvolk of de ondernemer in tijden van lockdown. Afgelopen week hoorden we de verhalen van Klarenbeekse zorgmedewerkers die werken bij het Gelre ziekenhuis. Komende weken staan weer nieuwe interviews in de planning van o.a. de Oranje Verenging Klarenbeek en komen diverse boeren, burgers en buitenlui aan bod. “Zo hoor je nog eens wat leuke verhalen uit het dorp die je anders niet hoort” aldus Dini, inwoonster uit Klarenbeek.

“Dat dit zo’n groot succes zou worden, daar hadden we niet op gerekend” aldus Marente. “We gaan hiermee door tot aan de zomervakantie en daarna zien we wel wat de plannen verder zijn”. Alle interviews zijn voor iedereen terug te vinden op de Facebookpagina van Dorpscontactpersoon Klarenbeek (www.facebook.com/dorpscontactpersoonklarenbeek), ook ze bekijken zonder Facebookaccount. De interviews worden enorm goed bekeken. De teller staat nu op 10.000 views en iedere dag zien we de teller verder oplopen.

Bevrijdingsconcert

Op woensdag 5 mei is een Klarenbeeks bevrijdingsconcert met Annemiek Schotman, zangeres uit Klarenbeek, samen met Ramble On ook uit Klarenbeek. Opnames worden gemaakt in het MFC en worden op 5 mei uitgezonden via Facebook via de Facebookpagina van de Dorpscontactpersonen Klarenbeek (www.facebook.com/dorpscontactpersoonklarenbeek). Annemiek is al enige tijd bezig met muziek en nadat zij gevraagd was om een bijdrage te leveren aan een optreden op 5 mei, was zij direct enthousiast. Ramble On, die regelmatig optreedt voor zorginstellingen, sloot zich hier direct bij aan en zo ontstond een unieke samenwerking. We hopen nog veel van hen te horen.

woensdag 28 april 2021

Deel dit bericht