Afscheid op de Hietweide: rode loper ligt klaar

Twello- De rode loper kon op verschillende momenten in de laatste schoolweek op basisschool de Hietweide uitgerold worden. De week stond in het teken van afscheid, afscheid van groep 8 en afscheid van juf Ina.

Zo was er eerst de afscheidsmusical van groep 8, die werd opgevoerd voor een volle zaal met ouders en familie. Een top avond waar menig traantje werd gelaten. Wat een acteurs en actrices, en wat een zangtalenten. Na de musical was er voor ieder kind een persoonlijk afscheid en kregen ze een eigen horoscoop! Ook was er afscheid van een aantal ouders, voor hen nam hun jongste zoon/dochter afscheid en eindigde ook hun tijd op de Hietweide. Een emotionele avond waar met trots op terug gekeken kan worden. Daarna was er het afscheid van juf Ina, op donderdag 18 juli was het haar laatste dag op de Hietweide, en de laatste dag in het onderwijs. Na 39 jaar gaat de juf genieten van allerlei andere dingen, en vooral van haar kleinkinderen. De dag begon al vroeg, ze werd onthaald door alle kinderen van de school, over de rode loper naar haar eigen groep. Daar was een gezellig ochtendprogramma. De juf verraste alle kinderen van de school met een lekker ijsje en tussen de middag werden de juf en haar man verrast met een overheerlijke lunch, gemaakt door alle kinderen. Na de middag was er een feestelijk programma in de zaal met alle kinderen van de hele school. Er waren liedjes, anekdotes en natuurlijk kadootjes. De juf werd ermee overladen. Na een gezellig samenzijn hebben de kinderen nog 1x de juf toegezongen en was het voor hen tijd om naar huis te gaan.

Voor juf Ina was de middag nog niet voorbij, de receptie begon en menig ouder, oud leerling, oud collega hebben haar de hand geschud. Het was een lange rij, waarin kreten als “Ah wat leuk!” en “Wat superleuk dat je speciaal voor mij komt!” en “Weet je nog..?” niet van de lucht. Juf Ina kreeg steevast te horen hoe fijn ze haar als juf hebben ervaren! Rond de klok van half vijf kwam er een eind aan deze feestelijke dag. Juf Ina vertrok huiswaarts met heel veel kadootjes en bloemen! Nu tijd om te genieten van het pensioen. Na dit afscheid volgde het afscheid van groep 8, nadat er eerst een heerlijke, originele traktatie was voor alle kinderen werd de rode loper weer uitgerold. Groep 8 verlaat de basisschool op weg naar een nieuwe fase in hun leven. Alle kinderen en ouders hebben iedere leerling van groep 8 uitgezwaaid en daarna was het echt voorbij, het boek basisschool gaat dicht voor deze leerlingen. Dan is het bijna vakantie…. Het aftellen van 10 tot 1 gaat van start en dan gaat de schooldeur van de Hietweide op slot en begint de zomervakantie! We schudden handen, zwaaien en roepen: “fijne vakantie tot 2 september”, en voor juf Ina en groep 8: “Fijne vakantie en alle goeds voor de toekomst.”

woensdag 31 juli

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws