Anouk Dorfmann en het Charivari trio spelen ‘Die mame!’ op podium Kleine Noordijk Zondag 22 januari

Wilp- Anouk en het Charivari trio vormen samen een theatrale klezmerband. In dit muziekprogramma Die mame!, neemt Anouk Dorfmann u op eigenzinnige wijze mee in haar verhaal. Een verhaal over een zoektocht naar haar Joodse identiteit.

Begeleid door contrabassist/gitarist Gerard Schoren, accordeonist Bart Lelivelt en violiste Anneke Frankenberg, danst, zingt en vertelt Anouk over haar leven en haar familie. Zij laat u kennismaken met een breed scala aan klezmerstijlen, en gebruikt daarvoor de talen die in haar mond wonen: Jiddisch, Hebreeuws, Ladino, Frans en natuurlijk Nederlands. Van kwetsbare en intieme slaapliedjes langs expressieve melodieen tot aan de meest uitbundige feestmuziek. Dit alles met als groot voorbeeld, Mamie, haar Joods-Algerijnse oma en een ECHTE Yiddishe mame. Anouk had geen Joodse moeder, maar werd er wel een. Terwijl u luistert, zingt, wiegt en drinkt, neemt de band u mee terug naar die trouwerij waar u op de tafel stond te dansen, die warme dag in de kibboets, en die vrijdagavond waarop uw moeder u neuriënd naar bed bracht.

Kaarten voor de voorstelling kosten € 7,50 tot 21 jaar/ € 25,00 p.p. losse verkoop volwassenen en € 20,00 p.p voor vrienden van SCKN, dit is inclusief koffie/thee en een consumptie

Meer informatie en reserveren: www.sckn.nl

woensdag 18 januari 2023

Deel dit bericht