AOC Oost Twello stelt dak beschikbaar voor zonnepanelen

Twello- AOC Oost locatie Twello stelt haar dak beschikbaar voor 518 zonnepanelen. De directie van AOC Oost heeft hiertoe besloten in overleg met het uit leerlingen bestaande ECO-team van de school en Zonnepanelendelen, ondersteund door de gemeente Voorst. Inwoners van de gemeente Voorst kunnen meedoen aan dit project en zich vanaf 10 juli hiervoor aanmelden via: www.zonnepanelendelen.nl/project/aoc

ECO school

Bij AOC Oost locatie Twello staat duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel. Sinds 2017 is de school, als eerste in de provincie Gelderland, gecertificeerd als ECO school en voert met trots de bijbehorende groene vlag. ECO-schools is een wereldwijde organisatie die toetst of scholen zich voldoende inzetten voor een duurzame toekomst. Dat moet niet alleen tot uiting komen in het schoolgebouw, maar ook in het onderwijs en het gedrag van de leerlingen, de studenten en het personeel. Volgens ECO-schools voldoet de locatie Twello ruimschoots aan deze eisen. Maar Twello wil meer! Daarom heeft het ECO-team op school bij de directie aangegeven dat zij het jammer vindt dat het grote dak niet gebruikt wordt voor zonnepanelen. De school gebruikt veel elektriciteit dus waarom zouden zij dat zelf niet opwekken?

Win-win-win situatie

En nu is het zover. Er komen 518 zonnepanelen op het dak van AOC Oost in Twello. De totale jaaropbrengst in het eerste volledige jaar is naar verwachting zo’n 149.040 kWh. Dit is goed voor circa 50 huishoudens. Een win-win-win situatie want de investeerder krijgt waar voor zijn geld, AOC Oost krijgt groene stroom en kan het bespaarde geld aan onderwijs besteden en ook de natuur wordt er beter van omdat de energie van de zon afkomstig is in plaats van een centrale die de stroom opwekt.

Meer informatie: www.zonnepanelendelen.nl/project/aoc

woensdag 11 juli

Deel dit bericht