Arco Hak voor vierde keer lijsttrekker van SGP

Terwolde- Het bestuur van de SGP kiesvereniging heeft de heer Arco Hak als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezing van 2018. De SGP doet net als in voorgaande jaren weer mee met de GR. De kans is groter dan voorheen dat zij daarmee de eerste zetel halen. Tijdens de landelijke verkiezingen behaalden SGP en ChristenUnie samen voldoende stemmen voor één zetel in de raad. Arco Hak is voor de vierde keer lijsttrekken van de partij. Hij voerde de lijst aan in 2002, 2006 en in 2010. Hij woont in Terwolde en is werkzaam als algemeen directeur in het speciaal onderwijs in Zwolle.

SGP wil in de gemeenteraad van Voorst een nieuw elan inbrengen. Politiek vanuit kernwaarden gedreven. Een van de kernwaarden van de partij is: sociale bewogenheid.

SGP heeft in het bijzonder oog voor armen en zij die hulp behoeven. Voor hen moet de overheid een schild zijn. Initiatieven vanuit de samenleving om hen te dienen, waardeert SGP hoog en ondersteunen zij krachtig. Ook rechtstreeks zal SGP ruimhartig armoedebeleid voeren. Wel is dat er altijd op gericht om deze mensen weer een zelfstandige plek in de samenleving te kunnen (terug-)geven. De partij stelt het hart open voor vluchtelingen, voor hen die ter wille van hun leven huis en haard moesten achterlaten. Ondertussen sluit de partij de ogen niet voor zorgen over andere culturen of religies, die zich met de onze vermengen.

Een andere kernwaarde is: rentmeesterschap de aarde is aan de mensheid toevertrouwd, om die te bebouwen en te bewaren. Dat vraagt om een goed rentmeesterschap: men mag de vruchten van de aarde genieten, maar men mag de natuurlijke bronnen niet uitputten De partij wil als goede beheerders zorgen voor wat de mens is toevertrouwd: klimaatbewust, milieuvriendelijk, goede ruimtelijke ordening, oog voor de schepping en goed groen- en natuurbeleid. Om dit te kunnen doen is een goede, sterke economische basis belangrijk. De partij wil ruim baan geven voor het bedrijfsleven, groot en klein. En tegelijk wil de partij bedrijven aanspreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de partij? Neem gerust contact op met Arco Hak: tel. nr.: 06-50290335.

woensdag 1 november

Deel dit bericht