Autorodeo Wilp Achterhoek belooft spektakel te worden

Wilp-Achterhoek- Op zondag 14 mei zal Carnavalsvereniging De Lollebroek een autorodeo organiseren aan de Leemsteeg in Wilp-Achterhoek. Het wordt ongetwijfeld weer een spektakel om naar uit te kijken. Deelnemers die met hun wagens de onderlinge strijd aangaan en er flink op los rammen. De organisatie is in volle gang om het evenement, zoals ieder jaar weer, veilig en zeer gezellig te laten verlopen. De Standaard klasse, Teamrodeo-klasse en en dit jaar voor de eerste keer ook de MPV klasse. Tijdens de wrakkenmanche komen aan het eind van de middag nog alle rijdende voertuigen de baan op.

In 2017 was het alweer de 26e keer dat CV de Lollebroek de autorodeo heeft georganiseerd. De organisatie heeft al vele inschrijvingen maar er mogen er altijd nog wat bij. Bij de autorodeo is het de bedoeling de tegenstanders uit te schakelen door flink op elkaar te botsen. Dit moet uiteraard wel gebeuren volgens de geldende regels. Wie te hard inbeukt, met name in het portier aan de bestuurderszijde, kan worden gediskwalificeerd. Vanuit de jurywagen zal dit nauwlettend in de gaten worden gehouden. Mocht iets niet volgens de regels verlopen en gevaar opleveren zal onmiddellijk de rode vlag omhoog worden gestoken en tegelijkertijd een luid signaal klinken. De rodeo word vervolgens tijdelijk stil gelegd.

De vaste bezoekers aan de jaarlijkse autorodeo kijken er, net als de deelnemers weer reikhalzend naar uit. Op een groot stuk weiland, omgeven door een brede greppel gaan circa 12 wagens telkens rijden. Na het startsignaal gaat het gas erop en proberen de deelnemers elkaar uit te schakelen. Soms kan dit al heel snel gebeuren, simpel door de juiste tik uit te delen. In sommige gevallen heeft de deelnemer de pech dat de techniek van de auto het laat afweten en er zo vroegtijdig een einde komt aan de rodeovreugde.

Verlotingsauto’s

Net als andere jaren het geval zullen ook dit jaar weer enkele auto’s worden verloot. Dus wie echt mee wil doen zonder er van te voren druk mee te zijn, word ook de kans geboden. Voor passende kleding en een helm zal uiteraard worden gezorgd.

Calimero / Jeugdcross op zaterdag 12 mei

Na het succes van vorig jaar zal er op zaterdagmiddag vanaf circa 14.30 uur voor de stoere jongens en meisjes in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar een calimero- jeugdcross plaatsvinden op het autorodeo terrein.

Meedoen? Opgeven kan via de site van CV de Lollebroek.

Uiteraard is er voor de kleintjes o.a. een springkussen en mogen zij de verlotingsauto voorzien van fraaie kleuren.

Bennie Wagenaar zorgt zowel op zaterdag als zondag voor de muzikale ondersteuning. De toegang zaterdag is gratis. Toegang tot de autorodeo op zondag is voor 6 t/m 11 jaar, € 3,00 en vanaf 12 jaar, € 8,50. Kinderen tot 5 jaar hebben (onder begeleiding) gratis toegang.

Voor meer informatie kijk op de website van CV de Lollebroek: www.cvdelollebroek.nl. Ook voor het inschrijven is hier alle informatie over te vinden. Zie ook advertentie in deze krant.

woensdag 4 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws