Aventus studenten trekken met Nepalese wezen de Himalaya in

Apeldoorn- Het wordt een onwijs gave ervaring’. Emma Sterk (20.Twello) ziet het helemaal zitten, haar reis met nog zeventien klasgenoten naar Nepal. Het duurt nog wel even voor het zover is. Eerst de veiling op woensdag 24 januari 2018 in het Stadcafé van Apeldoorn en dan de veertiendaagse reis naar Nepal in april van dat jaar, maar druk zijn ze wel, de drie studenten van Aventus Apeldoorn, Emma en Xyntha Mijenaar (23) en Ilja de Beer(19).

Voor het eindproject van hun opleiding Medewerker maatschappelijke zorg nemen de studenten deel aan een Quest Trek met Nepalese weesjongeren onder leiding van Mountain Child Care.

Om de forse som van 2400 euro bij elkaar te krijgen organiseren ze een veiling . Emma: ‘We hebben al super veel leuke dingen om te veilen zoals bonnen voor een sauna, een schoonheidsbehandeling of een diner’. Het geld dat we ophalen is voor mijn reis, de coaching en begeleiding die de weesjongeren ontvangen.

Op pad met weeskinderen

Mountain Child Care is een organisatie die weesjongeren, die op straat of in opvangtehuizen leven, zicht geven op een beter toekomstbeeld. Dit doen zij door middel van de Quest Trek. Tijdens deze tocht door de Himalaya leren de jongeren door opdrachten en coaching hun talenten en kwaliteiten te ontdekken. Hierop volgend krijgen zij drie jaar begeleiding bij het vinden van een passende baan en/of scholing.

Emma:’ Deze tocht zullen wij samen met de weesjongeren gaan lopen op zoek naar onszelf en het beste in elkaar. Daarnaast zullen wij in Kathmandu kennis maken met de gehandicaptenzorg in Nepal en op bezoek gaan bij verzorgingstehuizen.’

Contact: Emma Sterk, tel: 06 39816802; e-mall: xxemma.ily@hotmail.nl

Voor meer informatie zie www.Mountain Child Care

woensdag 29 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws