Avondvierdaagse De Vecht opnieuw groot succes

De Vecht- De rust in de Vecht is na een week die in het teken stond van wandelen, teruggekeerd. Het actiecomité van V en L kan terug kijken op een geweldige 54ste wandelvierdaagse. De weergoden waren ons dit jaar enorm goed gezind want hoewel het warm was, was het lekker weer om te lopen, niet drukkend benauwd, met af en toe een lekker windje op alle avonden. Dit jaar waren er ruim 700 officiële inschrijvingen, ruim 200 meer dan afgelopen jaar, doordat er een aantal nieuwe scholen meeliepen. Maar het aantal werkelijke lopers ligt nog stukken hoger, met de intocht was er wel 1200 man op de been.

Hieruit blijkt dat onze vierdaagse nog altijd aantrekkelijk is voor menig wandelaar en hiermee één van de grootste in de omgeving is. Het zijn vooral de scholen uit de Vecht, Teuge en natuurlijk Apeldoorn die zorgen voor de grote deelname. En ook Terwolde, de Beemte, en Nijbroek zijn al jaren te gast in de Vecht. Maar zeker ook steeds meer “losse” wandelaars weten het gemoedelijke dorpje te vinden. De meesten lopen niet eens voor een medaille, maar sponsoren de organiserende club toch met een vrije gift, waarvoor bij deze hartelijk dank. Want menigeen heeft niet in de gaten hoeveel werk er wordt verzet door het actie comité om de avonden rond te krijgen mbv inzet van vele vrijwilligers en stagiaires van de club als parkeerwachters, verkeersregelaars, stempelaars en mensen van EHBO De Vecht.

De avonden worden altijd gestart vanaf café de Groot. Vervolgens lopen de wandelaars diverse routes in en rondom de omgeving van de Vecht. Er kan gekozen worden tussen 5, 10 en 15 km wandelen per avond. De laatste avond is traditiegetrouw het hoogtepunt van de week. De intocht met medewerking van het fanfarekorps Prins Bernard uit Emst. Afgelopen zaterdag rond 18.00 uur stonden op alle toegangswegen naar de Vecht files, en overal stonden V en L vrijwilligers klaar om alle auto’s naar een veilige parkeerplek te loodsen. Na de gelopen route werden de wandelaars naar het mooie V en L terrein geleid om daar hun medaille op te halen. Voor alle scholen een eigen plekje dichtbij de kantine. Erg gezellig was het op het veld met de spelende fanfare en alle kinderen en ouders genietend in het zonnetje met koffie of ranja en iets lekkers.. Het officiële gedeelte vond ook plaats op de velden van V en L en hierna gingen alle wandelaars in een grote stoet achter de fanfare aan richting de ”via gladiola” van de Vecht. Aan de Kerkstraat stonden vele mensen klaar om de wandelaars in te halen met bloemen en snoep en andere lekkernijen. Mede door de goede weersomstandigheden was het één groot feest in De Vecht, wat nog tot in de kleine uurtjes doorging met het afsluitende blarenbal bij Café de Groot met de BB party show. De organisatie wil alle vrijwilligers die dit festijn jaarlijks mogelijk maakt enorm bedanken, met name dit jaar de enorme inzet van de jeugdleden van sv V en L. Hopelijk maken we er volgend jaar met z’n allen weer een gigantisch feest van.

woensdag 11 juli

Deel dit bericht