Barbecue op camping de Adelaar, een feestelijk ontmoeting

Voorst- Op woensdag 1 augustus werd op de SVR camping de Adelaar een grote barbecue gehouden voor campinggasten en Voorstenaren. Er kwamen 75 volwassenen en 25 kinderen (van de camping) op af. Uit Voorst waren er omstreeks 40 deelnemers De barbecue was een initiatief, dat voortkomt uit de eetgroepen, die regelmatig in de Benring samen kokkerellen en eten.

Bert Nollen, die deel uitmaakt van de Woonzorgcorporatie Voorst en als zodanig de eetactiviteiten in de Benring coördineert, vertelt: Bij het filosoferen over alternatieve gelegenheden om elkaar te ontmoeten tijdens etentjes in de zomer kwam in het voorjaar de gedachte op om een barbecue te organiseren op een van de campings die Voorst rijk is.

Daarmee zouden ze de gasten in het dorp een gezellige bijeenkomst kunnen bieden, maar het leek ze ook aardig als campinggasten en Voorstenaren elkaar zouden ontmoeten om daarbij de beleving van Voorst te kunnen uitwisselen.
Als eerste ging de organisatie in gesprek met Wim en Cobie Smeenk van de Adelaar. Zij vonden het een erg leuk idee en na wat over en weer praten werden ze het eens over de datum van 1 augustus.
Toen begon de hele organisatie. Wat was er nodig, waar haal je het vandaan? De plaatselijke supermarkt (Coöp) werkte heel goed mee, door eventueel te veel bestelde dranken terug te nemen. Ook konden ze daar een fantastische koelwagen huren (wat wel nodig was bij de huidige hoge temperaturen). Doordat de plaatselijke slager op vakantie was, weken ze uit naar Twello (Buurman). Die zorgde voor prima vlees en goede gasbarbecues. Toppers waren de salades, die Gerard Koopmans (een rasechte amateurkok), thuis in grote pannen had gemaakt.
Door de samenwerking konden de kosten en daardoor de prijzen laag worden gehouden (9 euro voor de volwassenen en 3 euro voor de kinderen en drankjes rond de euro). Zodoende was ook dat aspect een plezierig element van de bijeenkomst.

De barbecue begon om 17.00 uur. Frank en Afra Boots en Lidie Voorend zorgden voor de verkoop van het vlees en de drankjes. Gerard stond achter de tafel met salades en lekkere sauzen. Pas na 20.00 uur kwam er een einde aan het feestrijke gebeuren op camping de Adelaar.
Bert Nollen: “We kijken met trots terug op dit geslaagde evenement. Ik woon hier net een jaar en heb er aan getrokken om ook voldoende Voorstenaren bij dit festijn aanwezig te krijgen. Eerst natuurlijk de deelnemers aan de eetgroepen uitgenodigd, daarnaast heb ik ook nog her en der geflyerd en andere bekenden benaderd. Op een gegeven moment ging het hard en zaten we vol. Veel Voorstenaren hebben pas achteraf gehoord van dit evenement en vonden het jammer, dat zij er niet van wisten. Dat is jammer. In de laatste week voor het evenement wisten we nog niet zeker of het door zou gaan vanwege het toen nog lage aantal inschrijvingen en de dreiging (je gelooft het of niet) van regenbuien op woensdag 1 augustus.
Voor ons is de geuite teleurstelling door sommige Voorstenaren weer een stimulans om volgend jaar dit initiatief zeker een vervolg te geven. De reacties tijdens de avond zelf waren ook erg positief.”

woensdag 8 augustus

Deel dit bericht