Basisschool de Hietweide neemt afscheid van meester Jan

Twello- Op donderdag 28 maart heeft directeur Jan Buijtenhuijs afscheid genomen van basisschool de Hietweide. Meester Jan heeft bijna 15 jaar gewerkt op de Hietweide in Twello en in totaal 42 jaar in het onderwijs, hij gaat nu genieten van zijn pensioen.

Meester Jan werd door het team, de kinderen en de ouders verrast met een feestelijk programma. De slingers en ballonnen waren opgehangen, de rode loper was uitgerold en alle leerlingen stonden met vlaggetjes in hun handen klaar om meester Jan feestelijk te ontvangen. Om 8.30 uur was het zover, meester Jan en zijn vrouw Hetty werden ontvangen onder luid applaus. Meester Jan werd welkom geheten en kreeg een feestelijk colbert aangeboden, dit in stijl van de Hietweide, versierd door alle leerlingen van de school. Na een kopje koffie was het tijd om alle groepen te bezoeken en alle zelfgemaakte cadeautjes in ontvangst te nemen. In de ochtend werden er Techniek Workshops gegeven door studenten van Universiteit Twente. Iedere groep mocht aan de slag met een techniek opdracht. Alle kinderen werden uitgedaagd en genoten zichtbaar. Wat een enthousiasme, en de kinderen werden daarna door meester Jan verrast met een cadeau voor de hele groep. Een techniekdoos waarmee kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Na de middag ging het programma verder in de versierde speelzaal. Alle kinderen, ouders en leerkrachten hadden geld ingezameld en daar waren cadeaus voor gekocht. Zo kreeg de meester verschillende cadeaus aangeboden door de leerlingen, allemaal passend bij zijn hobby’s. Natuurlijk was er een lied voor dit afscheid geschreven en alle kinderen zongen uit volle borst mee. Ook het team zong een lied en bedankte Jan voor de fijne samenwerking. Na deze gezellige feestelijke middag was er een receptie georganiseerd, zodat iedereen de gelegenheid kreeg om Jan de hand te drukken. Groep 8 had onder begeleiding van een professionele kok alle hapjes gemaakt. Ook nam groep 8 tijdens de receptie actief deel door de receptie gasten te ontvangen en ze van een hapje en drankje te voorzien. Dit geheel in stijl.

De receptie werd druk bezocht en Jan mocht vele attenties in ontvangst nemen. Hij werd toegesproken door het College van Bestuur van Archipel, en werd er gezongen.

Zo werd de feestelijke dag afgesloten. De datum 28 maart zal meester Jan meenemen als een mooie herinnering aan de fijne tijd op basisschool de Hietweide!

woensdag 3 april

Deel dit bericht