Beekzichtconcert met Fanfare Voorst en Bouw- en Infra Harmonie

Voorst- Zondag 1 juli is de 3e editie van het Beekzicht Concert. Een parkconcert door het Fanfare Korps Voorst en de Bouw- en Infra Harmonie. Dit unieke concert wordt een fijne combinatie van natuur en lichte muziek! De goede band tussen het Fanfare Korps Voorst en het stichtingsbestuur van Landgoed Beekzicht heeft er toe geleid dat het Fanfare Korps Voorst na twee fantastische edities opnieuw een geweldig parkconcert kan organiseren op dit fraaie landgoed.

Fanfare Korps Voorst

Het fanfare orkest dat onlangs promoveerde naar de 3e divisie staat onder leiding van Alfred Willering. Het orkest zal het publiek trakteren op een licht en gevarieerd muziekprogramma waaronder het imposante ‘Madrigalum’ van Philip Sparke, ‘Kameleon’ van Jan Bosveld,

‘Gullivers Travels’ (Bert Appermont, ‘Three bites of the apple’ (Peter Martin), ‘Hollandse hits’ gearrangeerd door Peter Kleine Schaars, het traditionele Nieuwzeelands wiegelied ‘Hine e hine’ en ‘Eloise’; de hitsingle van de Britse zanger Barry Ryan.

Traditiegetrouw zal ook de ‘Bosch van Rosenthal Marsch’ te horen zijn. Dit muziekstuk is gevonden in het familiearchief van jonker Bosch van Rosenthal, de grondlegger van Stichting Beekzicht Voorst. De oorspronkelijke compositie is voor piano geschreven en inmiddels voor fanfare bewerkt door haar eigen dirigent Alfred Willering. Een unieke mars voor het dorp Voorst die je zeker gehoord moet hebben!

In diverse composities waar het Fanfare Orkest het publiek van zal laten genieten zijn eigen jeugdige solisten te horen. Iets waar de vereniging erg trots op is!

Bouw- en Infra Harmonie

Als speciale gast musiceert de Bouw- en Infra Harmonie onder leiding van Dick Teunissen. Dit orkest is het harmonieorkest voor de bouwnijverheid en voorheen bekend onder de naam Wegenbouwkapel. Het werd opgericht in 1982. De ongeveer 70 leden komen uit geheel Nederland en hebben veelal een directe band met de bedrijfstak.

Op het programma staat ‘Music for a Solemnity’ van Jan de Haan, ‘Highlights from Hook’ (Hans van der Heide), Withney Houstons ‘One moment in time’ in een arrangement van Frank Bernaerts en ‘A tribute to Lionel’ van André Waignein waarin de vibrafoon een spectaculaire hoofdrol speelt. ‘Lord Tullamore’(Carl Wittrock) en de historische ‘Florentiner march’ van Julius Fučík.

Harmonie & Fanfare Mix

Het belooft dus een fijne mix van harmonie- en fanfareklanken te worden. Het concert op zondag 1 juli begint om 14.00 uur. De overdekte locatie op landgoed Beekzicht is te vinden aan de Rijksstraatweg 42 in Voorst en vanaf 13.30 uur toegankelijk voor het publiek. Het concert is gratis te bezoeken. Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een drankje en om het landgoed te verkennen. Een concert op een unieke locatie in het dorp Voorst dat je zeker niet mag missen!

woensdag 20 juni

Deel dit bericht