Bijzonder concert in Eefde

Eefde- De Kapel op ’t Rijsselt sluit haar seizoen af op 17 juni met een wel heel bijzonder concert. Het Archduke Ensemble brengt het programma “de Romantische hoorn”. Eén van de leden van het ensemble, de Japanse sterviolist Shunske Sato, is per 1 juni benoemd tot artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Hij volgt Jos van Veldhoven op. De Kapel is bijzonder verheugd hem in deze kleine bezetting te kunnen presenteren. Entree: 17,50 euro (inclusief koffie enz.) t/m 18 jaar gratis entree. Reserveren via tel. 0575-570521 (ook door inspreken van de voicemail) , www.kapeloptrijsselt.nl of info@kapeloptrijsselt.nl

De muziek

Dit jonge Archduke ensemble bestaat uit gelouterde professionals die zich hebben gespecialiseerd in de (kamer)muziek van de 18e en 19e eeuw met de ambitie om naast de grote namen uit die periode, ook werken te laten horen van wellicht wat minder bekende tijdgenoten. Met name de expressie en de veelzijdigheid van de muziek zijn een spiegel van de maatschappij waarin ze werd gecomponeerd.

In het concert in de Kapel is dit op fraaie wijze te horen.

De musici

De hoorn, een al heel oud instrument, was nog niet zo vaak in de Kapel te horen. Vooral in de Romantiek wisten componisten de vele mogelijkheden van dit instrument te benutten. Op 17 juni staan de componisten Johannes Brahms, Carl Reinecke en Edvard Grieg centraal.

Het Archduke Ensemble wordt in de Kapel gevormd door pianiste Shuann Chai, violist Shunske Sato en hoornist Teunis van der Zwart.

woensdag 13 juni

Deel dit bericht