Binnenkort rijdt verkeer over de rotondes van de rondweg Voorst

Voorst- In opdracht van de provincie Gelderland legt aannemer F.L Liebregts B.V. de rondweg N345 Voorst aan. Afgelopen januari zijn de werkzaamheden hiervoor gestart. De toekomstige rondweg wordt met twee rotondes aangesloten op de huidige N345 (Rijksstraatweg). In het weekend van 9 en 10 juli en het weekend van 20 tot en met 23 juli wordt aan de rotondes gewerkt.

De aannemer legt de rondweg inclusief rotondes, fietstunnel en viaduct van noord naar zuid aan. Afgelopen januari is gestart met het aanleggen van de parallelweg tot aan de Enkweg. Daarna kon de aannemer beginnen met de aanleg van beide rotondes. De noordelijke rotonde ligt tussen Machinehandel Bruntink en Autobedrijf Vos. De zuidelijke rotonde ligt ter hoogte van Café Radstaake. De rotondes zijn bijna klaar en kunnen in juli 2018 worden aangesloten op de huidige N345 (Rijksstraatweg).

Bereikbaarheid

Zuidelijke rotonde

Het asfalt op de zuidelijke rotonde wordt aangebracht tussen dinsdag 10 juli 19.00 uur en woensdag 11 juli 6.00 uur. In deze periode sluit de provincie 1 rijbaan van de Rijksstraatweg af. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

Noordelijke rotonde

De bestaande Rijksstraatweg aan de noordzijde krijgt een aansluiting op de nieuwe rotonde. De huidige weg (Rijksstraatweg) ligt echter te hoog en moet daarom vervangen worden door een nieuw stuk weg. Het is hiervoor noodzakelijk de Rijksstraatweg in zijn geheel af te sluiten vanaf het bruggetje over de Voorster Beek tot en met Autobedrijf Vos. Deze afsluiting vindt plaats tussen vrijdag 20 juli 21.00 uur en maandag 23 juli 6.00 uur. Aanliggende woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Rondweg open

Naar verwachting kan de rondweg in het najaar van 2018 open. Op het allerlaatste moment wordt de nieuwe rondweg aangesloten op de rotondes. Tot die tijd gebruikt de aannemer de rondweg voor bouwverkeer.

N345

De N345 vervult een belangrijke functie voor het doorgaande verkeer in de regio Zutphen-Apeldoorn/Deventer. De N345 doorsnijdt op dit moment de kern van Voorst. Een rondweg verbetert zowel de doorstroming op de N345, de leefbaarheid in Voorst als de regionale bereikbaarheid.

woensdag 4 juli

Deel dit bericht