Boîte à chansons bij Alliance Francaise Zutphen en Deventer

Zutphen - Deventer- Alliance Française Zutphen en Deventer sluiten op zondagmiddag 22 april om 15.00 uur gezamenlijk hun culturele seizoen af met het gevarieerde muzikale spektakel “Boîte à chansons” door de Canadese Camadou in De Hereeniging, Grote Poot 2 te Deventer.

Boîte à chansons is een intieme en gevarieerde voorstelling waarin chansons en valses musettes op een originele manier aan u gepresenteerd worden. Door middel van korte anekdotes en verscheidene attributen worden u veel grappige en ontroerende zaken over het prachtige erfgoed van het Franse chanson onthuld.

Camadou neemt u deze middag mee terug naar de jaren 30 tot heden. Jazzy nummers, weemoed tot en met de doorleefdheid van Piaf, evenals chansons uit Québec en eigen nummers komen in deze voorstelling aan de orde. Laat u ook verrassen door instrumentale intermezzi in de traditionele stijl van Café de Paris.

Camadou wordt begeleid door Hans van Gelderen op gitaar en Dasha Beltiukova op dwarsfluit.

Carole Marie Doucet alias Camadou (zang) is geboren in Montréal, Frans-Canada en woonachtig in Santpoort. Ze is zowel veeltalig als veelzijdig. Naast optredens, het schrijven en arrangeren van eigen nummers, schrijft Carole ook nummers in opdracht. Tevens heeft zij enkele CD’s op haar naam staan.

Dasha Beltiukova (dwarsfluit) komt uit Minsk, Belarus en debuteerde als soliste in het concertgebouw van Minsk. Ze won de 2e prijs van het muziekconcours voor jonge muzikanten in Rusland.

Hans van Gelderen (gitaar) kom uit Westzaan en studeerde klassiek gitaar aan het Zweelinck Conservatorium in Amsterdam. Als begeleider van de Amerikaanse tenor Henry Muldrow en met het Duits-Nederlandse gitaarduo Titze & Van Gelderen begon zijn internationale carrière.

Leden van de Alliance Française en middelbare scholieren hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen slechts € 7,50 entree.

woensdag 11 april

Deel dit bericht