Boomplantdag voor de ‘eerste baby’s van 2018

Twello- Donderdag 5 april kon er eindelijk een begin worden gemaakt met het planten van een tweetal bomen die waren beloofd aan de eerste baby’s van 2018. Wethouder H. Pinkster overhandigde een Inlandse Eik voor de eerst geboren jongen, Leen Boerkamp uit Wilp-Achterhoek en een Lindeboom voor het eerst geboren meisje, Elizabeth Kater uit Terwolde.

In het kader van 200 jaar Voorst schenkt de gemeente Voorst een tweetal bomen. Het eerste meisje, Elizabeth Kater, werd verblijd met een Lindeboom. Voor de eerste jongen, Leen Boerkamp, werd een Inlandse Eik geplaatst. Het verschil in de soort bomen is bewust gekozen. De Lindeboom wordt door de kenners gezien als vrouwelijk en liefelijk, de Eik daarentegen heeft de uitstraling van stoer en mannelijk. Op deze manier wil de gemeente iets blijvends bijdragen aan de leefbaarheid en duurzaamheid voor de toekomst van kinderen.

Voor Leen Boerkamp werd op verzoek van de ouders de boom geplant in het Sperlettebosje nabij de AOC in Twello. De Inlandse Eik die Leen toebedeeld kreeg zou wel eens te groot kunnen worden voor de tuin, zo was de gedachte van de ouders. Elisabeth Kater kan dagelijks naar ‘haar’ Lindeboom kijken. De tuin van haar ouders biedt ruimte genoeg om de boom tot volle wasdom te laten komen.

De Inlandse eikenboom voor Leen Boerkamp werd vakkundig door zijn vader en moeder in het Sperlettebos geplant.

De Lindeboom voor de kleine Elizabeth kreeg een mooi plaatsje in de tuin van haar ouders.

woensdag 11 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws