Brook Duo en Ieseltrekkers goed op dreef in Dorpshuis

VOORST- Dialectgroep Voorst heeft zondag ruim tweehonderd personen in het Dorpshuis een gezellige middag bezorgd. De Dialectgroep organiseerde voor de elfde keer een vrolijke muziekmiddag in de streektaal. Het Brook Duo uit Markelo was weer uitgenodigd. Dit keer in de nieuwe samenstelling. Gert-Jan en Anita oogstten veel succes maar ook het accordeontrio De Ieseltrekkers uit Brummen kregen de handen op elkaar. Samen maakten ze een daverende middag van.

De middag werd geopend en aan elkaar gepraat door Martien Kobussen. Hij vond het een grote prestatie van de Dialectgroep om deze middag rond te krijgen. Er moet veel geregeld worden.

Meezingers

Het accordeontrio De Ieseltrekkers uit Brummen zong en speelde de middag in een (tijdelijke) gewijzigde samenstelling. Gerrit Sangers, de leider van het trio, kreeg de medewerking van Tonny Wesselink op accordeon en Jaap Wolters voor het slagwerk.

Het trio bracht gezellige meezingers met als topper De Woonboot. Uitbundig werd er bij dit lied gezongen en gezwaaid. Het trio begon met De Olde Boerderie en Zonder oe gevolgd door een serie vlotte liedjes. Sommige liedjes instrumentaal zoals El Condar Passa, maar vaak met zang van Gerrit Sangers en Tonny Wesselink. Sangers zong een speciaal lied opgedragen aan zijn vrouw over de vakantie. Afgesloten werd met Daar zijn we vrienden voor.

Goed in vorm

Het Brook Duo uit Markelo was weer goed in vorm. Zij kwamen voor de elfde keer naar Voorst. Dit keer kwam Gert Jan met zijn nieuwe zangpartner Anita Bolink. Een jaar geleden is Henny Tijink er na lange tijd mee gestopt. Gert Jan Oplaat kende Anita van haar hoofdrol als Dika in de Wierdense Revue. Zij nam zangles en nu treedt ze vaak op met Oplaat in binnen- en buitenland.

Het duo zong liedjes van hun nieuwe Cd Vol Gas zoals: Twee reebroene ogen waarbij zelfs Hagens uit het publiek de rol van violist deed, ook Gries met een buikje en de gezellige Bokie Wals.

Als afsluiting zong het Brook Duo samen de Ieseltrekkers het liedje Glimlach dat het duo en trio beide op hun repertoire hebben staan. Wederom een daverend slot van een geweldige middag.

Medewerking

Dankzij de gulle medewerking van winkels en bedrijven uit Voorst kon de Dialectgroep weer een geslaagde verloting houden. Hissink die zelf vanwege de kwaliteit van zijn ogen op de middag zelf weinig kan doen maar wel de voorbereidingen treft, is blij met de royale medewerking van een groep Voorsternaren die hem overal mee helpen. Mede dank zij hen kan Hissink velen een heerlijke gezellige muzikale middag bezorgen.

woensdag 20 november

Deel dit bericht