Burgemeester tapt fles verse melk

Wilp-Achterhoek- Afgelopen zondag heeft burgemeester Jos Penninx de Melktap bij boerderij de Elshof in Wilp-Achterhoek officieel in gebruik genomen. Hij deed dit door een fles verse melk te tappen.

Het gaat hier om dagverse, onbewerkte melk, die aan alle kwaliteitseisen voldoet. Rechtstreeks van de koeien, die een groot deel van het jaar buiten lopen. Veel mensen hadden zondag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om tijdens de open dag een kijkje te nemen bij boerderij de Elshof aan de Zwarte Kolkstraat.

De melktap is een initiatief van John en Christel van de Kamp, die op de boerderij ongeveer 170 zwart bonte koeien houden. De melktap, een soort grote koelkast die de verse melk koelt tot 4 graden, staat in het melkhuisje voor de koeienstal. Een liter melk kost € 1 euro. Voor wie een fles wil vullen werkt het systeem vrij eenvoudig. Nadat men gepast geld heeft ingeworpen kan de fles onder de tap geplaatst worden. Met een druk op de knop begint de melk te stromen. Als er een liter is vrijgekomen stopt de tap vanzelf weer. De melktap reinigt de uitgifte-unit na elke tapbeurt.

Meer informatie op: www.melktapwilp.nl

woensdag 20 maart

Deel dit bericht