Cheque voor Team Fietsen voor Rens

OLST / WILP.- Gisteravond heeft Team Fietsen voor Rens een cheque van € 650,- gekregen uit handen van twee bijzondere, lieve, betrokken mensen uit Olst: Wil en Ton van Wijk. Dit geld gaat naar Stichting Join4Energy, die onderzoek helpt financieren naar medicijn voor kinderen met een Energiestofwisselingsziekte.

Op 15 juni gaan vier mensen samen met honderden anderen de Mont Ventoux op om aandacht te vragen voor deze verschrikkelijke ziektes die vooral kinderen treft. Helaas is er weinig aandacht voor, omdat het maar weinig mensen treft, en dan nog vooral kinderen. 80% van de kinderen is overleden voor hun 18de levensjaar, dus een medicijn is hard nodig. Stichting Join4Energy organiseert dit jaar voor de tiende keer de Mont Ventoux Challenge en Team Fietsen voor Rens doet hier aan mee. Rens is een jongen van 12 die aan deze ziekte lijdt en tegenwoordig op Zozijn De Lathmer in Wilp woont. Zijn vader Arno, moeder Irma, broertje Jingjing en vriend Ron gaan lopend en fietsend hun energie geven, omdat zij vinden dat álle kinderen recht hebben op energie.

In december was er al een Sponsor Concert in de Dorpskerk in Wilp, waarbij Wil en Ton van Wijk aanwezig waren. Zij werden zo geraakt door dit verhaal, dat ze méér wilden doen. Een feest ter ere van een bijzondere verjaardag was de gelegenheid om geld te vragen en dit hebben ze in de vorm van een cheque overhandigd aan Rens en het hele team. Fantastisch wat deze lieve mensen gedaan hebben!

woensdag 8 mei

Deel dit bericht