College/Lezing over Jan van Eyck en Titiaan in Galerie De Statenhoed

Twello- Zondag 22 januari a.s. is er in Galerie 'De Statenhoed' in Twello een lezing over de schildertechnieken van Jan van Eyck en Titiaan. In deze eerste van drie, los van elkaar te volgen lezingen, wordt dieper ingegaan op schilderprocessen van twee van de zeven meest beroemde schilders ter wereld.

In de eerste van deze door de Kunstkring Voorst aangeworven bijzondere serie, worden Jan van Eyck en de Italiaanse schilder Tiziano Vecelli (Titiaan) met betrekking tot hun schildertechnieken naast elkaar neergezet. Welke stappen maakten zij bij het opzetten van hun schilderijen? Welke methodiek gebruikten zij? Hoe komt het dat hun schilderijen in stijl en penseelvoering zoveel van elkaar verschillen?

In deze serie lezingen zet Peter van der Woude de geheimen achter hun schildermethoden in begrijpelijke stappen uiteen. Tegelijk krijgt u een stukje kunstgeschiedenis mee over de perioden waarin deze kunstenaars leefden.

Dan volgt op zondag 26 februari 2023 deel 2 uit deze cyclus, waar Rembrandt van Rijn en de Britse schilder J.M.W. Turner centraal staan.

Tot slot, op zondag 26 maart, volgt deel 3. De Britse schilder James Whistler, de Amerikaan John Singer Sargent en de Fransman William Bouguereau staan dan centraal.

Zondag 22 januari as:

College/lezingen ‘Oil Painting processes of the masters’, deel 1: Jan van Eyck – Titiaan

Galerie ‘De Statenhoed’, Dorpsstraat 11a, Twello

Presentatie: Peter van der Woude

Start: 14.30 (inloop vanaf 14.00)

Kosten: 7,50 p.p. Kunstkringleden en -vrienden reductie

woensdag 18 januari 2023

Deel dit bericht