Concert brengt leven terug in kerk

Bussloo- Met de titel ‘Classic in de wolken’ presenteerde afgelopen zaterdag het Classic koor uit Winterswijk zich met opera highlights in Bussloo. Het concert, georganiseerd door Stichting Sint Martinuskerk Bussloo in samenwerking met In Goede Handen Management, was een hoogtepunt in de concertserie tot nu toe. In een volle kerk hoorde het publiek bekende en minder bekende stukken uit diverse opera’s voorbij komen. Koor, solo's, duetten en aria’s werden bekwaam begeleid door Evert-Jan de Groot op piano. Bekende koorwerken uit verschillende opera’s van onder meer Verdi, Bizet en Rossini werden met overtuiging gezongen. Zachte passages werden afgewisseld met fortissimo’s, de prachtige akoestiek van dit kerkgebouw waardig. Het koor werd daarbij uitgedaagd, door de vakkundige dirigent Emile Engel.

Volgend concert

Indrukwekkend was de Easter Hymn uit de Cavaleria Rusticana van Mascagni, waarbij in een verduisterde kerk het koor met kaarsen tussen het publiek in zong, afwisselend begeleid door piano en orgel dat bespeeld werd door de plaatselijke organiste Heleen Nieuwenhuis. Het publiek vond dit één van de hoogtepunten. “Dat koor met kaarsen, alsof je midden in de muziek zit, er deel van uitmaakt”, aldus één luisteraar. Het publiek mocht zelfs de finale, het Slavenkoor uit Nabucco, meezingen. Een geweldig muzikaal slot van een bruisende avond in Bussloo.“Een stralend koor dat met veel enthousiasme zingt”, was een reactie na afloop. “Geen spijt dat ik gekomen ben” en “Een lichtend hoogtepunt in mijn weekend, ” waren andere reacties.

Het volgende concert in de Martinuskerk Bussloo vindt plaats op zaterdag 13 april om 20.00 uur. In de voorbereiding naar Pasen komt het Pergolesi Ensemble het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi uitvoeren in de bijzondere bezetting van 2 sopranen en een saxofoonkwartet. Kaarten bestellen kunt op www.sint-martinuskerk-bussloo.org.

woensdag 6 maart

Deel dit bericht