Cursus Auto te water bij Zwembad De Schaeck

Twello- Op zondag 16 december organiseert zwembad De Schaeck in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de Gemeente Voorst de cursus Auto te water. De cursus wordt gegeven door Duikschool Divearound, die wordt ondersteund door duikers van Duikschool Divers-Cetacea. Deelname aan de cursus is gratis.

De cursus duurt in totaal 2 uur, waarbij er een gedeelte theorie en natuurlijk een praktijkgedeelte is. Bij het praktijkgedeelte ga je met de auto te water, maar ook is het mogelijk om samen met de duikers kennis te maken met het duiken. Verder leer je hoe je kunt omgaan met stress of paniek in het geval van een noodsituatie. Dit gedeelte geeft John Elskamp van Mentaal Krachtig.

De groepen bestaan uit maximaal 16 personen per ronde. Inschrijven voor deze cursus is verplicht en doe je via de website van zwembad De Schaeck. Om mee te doen hoef je alleen in bezit te zijn van een A-Diploma. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om aan de cursus deel te nemen met het hele gezin. Om de oefening in het water zo realistisch mogelijk te maken, is het aan te raden om in gewone kleding in het water te gaan en niet in badkleding. Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom.

Kortom: Een leerzame, interessante en gratis cursus voor de deelnemers. Jij doet toch ook mee? Schrijf je snel in via www.deschaeck.nl. Vol is vol!

woensdag 28 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws