Dank voor geboden hulp

Twello- Hoe belangrijk snelle en deskundige hulp kan zijn werd enkele weken geleden weer eens bewezen. Nog ongewis van een naderend onheil ging Freddy Beekhuis aan de slag in zijn geliefde tuin. Plotseling voelde hij zijn krachten wegzakken en was niet meer in staat om op te staan als gevolg van een hartstilstand. Gelukkig voor hem waren zijn zonen zo alert om direct 112 te bellen en buurman Andre Buitenhuis was er snel bij om een reanimatie toe te passen. Ook een ziekenauto en politie waren snel ter plekke.

Freddy en zijn vrouw Anja willen bij deze hun zonen Mike en Marvin evenals buurman Andre bedanken voor het snelle handelen en het verlenen van de eerste hulp. Maar ook alle anderen (teveel om op te noemen) die op welke wijze dan ook hulp hebben geboden. Ook het belang van reanimatie met AED wil de familie Beekhuis onderstrepen.

Het belang van reanimatie/AED

Bij kamerfibrillatie kan onmiddellijke reanimatie, liefst gecombineerd met defibrilatie met een AED, het leven van de patiënt nog redden. Deze vorm van hulpverlening moet, door de acute aard van een hartinfarct, meestal van omstanders komen. In principe kan iedereen in een avond leren hoe je moet reanimeren. Vooral de Hartstichting spant zich daarom al jaren in om het publiek te overtuigen van het belang van reanimatie. Zogenoemde basale reanimatie, een combinatie van borstcompressie en beademing, houdt de bloedtoevoer naar de hersenen van de patiënt enigszins op gang tot professionele hulp arriveert.

woensdag 20 maart

Deel dit bericht