De bibliotheek maakt je rijker

TWELLO- Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, krijgen een flinke steun in de rug. Zowel Bibliotheek Brummen|Voorst, Mens en Welzijn en Vluchtelingenwerk bieden hulp in de vorm van diverse activiteiten gericht op het leren van de Nederlandse taal. In heel Nederland kunnen zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder dit soort hulp goed gebruiken.

Lokale hulp

Ook veel inwoners in de gemeente Voorst hebben hier behoefte aan. Daarom is iedereen die het lastig vindt om bijvoorbeeld een brief te lezen, een boodschappenlijstje te schrijven of de (klein)kinderen voor te lezen, welkom in de Bibliotheek. Iedere week is er een Taaldocent aanwezig die samen gaat kijken welke activiteit geschikt en passend is. Naast de wekelijkse spreekuren op donderdag heeft de bibliotheek ook Leesgroepen op de woensdagavond voor mensen die graag wat meer en beter willen lezen.

Zelf aan het werk in de Bibliotheek

Wie liever zelfstandig aan de slag wil met het verbeteren van zijn of haar taal-, reken- of digitale vaardigheden, kan daarvoor ook terecht in de Bibliotheek. Dat kan met boeken of computers met online oefenmaterialen van de Bibliotheek, of via wifi met een eigen smartphone of tablet. Medewerkers en vrijwilligers beantwoorden vragen als dat nodig is.

De website www.oefenen.nl is hier zeer geschikt voor.

Voordelen
De Bibliotheek is voor iedereen toegankelijk en dichtbij. In deze prettige omgeving kan gewerkt worden de persoonlijke ontwikkeling, in dit geval aan de verbetering van taalvaardigheden. De meeste activiteiten zijn gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

woensdag 4 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws