De Gelderse Roadshow komt naar de gemeente

Wilp- Voor de jeugd komt er een ‘toffe activiteit’ naar onze gemeente op Hemelvaartsdag. Althans dat beloven enkele buurtsportcoaches van Voorst Actief. Zij vertellen dat er op het grasveld aan de Sleedoorn in Wilp een heuse pumptrack wordt opgebouwd. Dat is een soort ‘fietscrossbaan’, aldus de buurtsportcoaches. Dit alles om de vaardigheid en veiligheid rondom het fietsen voor de jeugd naar een hoger niveau te tillen. Kinderen kunnen zich nog aanmelden en de deelname is gratis.

Inschrijven
In de komende weken trekt de Gelderse Roadshow door de hele provincie. Op verschillende plaatsen wordt de jeugd uitgedaagd om te laten zien wat ze allemaal op twee wielen kunnen. Voor kinderen van groep 5 t/m 8 zijn er diverse fietsactiviteiten. Daarnaast krijgen deelnemers tips van een prof en verbeteren ze zodoende hun fietsvaardigheid.

De beste fietsers gaan door naar een finaledag tijdens de ‘Urban Sports Week’ op het terrein van de WK BMX op Papendal. Inderdaad, daar waar de beste fietscrossers ter wereld ook bij elkaar komen! “Schrijf je snel in, want vol is vol” laten de buurtsportcoaches weten. Inschrijven kan via de website van Voorst Actief: www.voorstactief.nl. Voor vragen kan men contact opnemen met Tom Spijker via 06-48031070 / tom@voorstactief.nl of Guus Kroes via 06-40103611 of: g.kroes@mensenwelzijn.nl

woensdag 5 mei 2021

Deel dit bericht