De kunst van Repair Café

Twello- Op zaterdag 7 april voert Repair Café Twello reparaties uit aan kleding en (elektrische) apparaten. Wilt u graag langer doen met uw kleding of een apparaat en het nog niet weggooien? Kom naar Repair Café!

De kunst van het repareren zit hun vrijwilligers in het bloed. Maar, het is niet altijd appeltje – eitje! En een “stilleven” kun je de tijdelijke werkplaats van de Repair Café ook niet noemen. Er wordt altijd gezellig gekletst in de wachtkamer naast de intake-balie, want het sociale aspect van het Repair Café is belangrijk. Ook heerst er grote bedrijvigheid in de spitsuren tot 13.00 uur!

Samen met de klanten zoeken de reparateurs de beste manier om een defect te repareren. Het geeft een kick als ook een lastige reparatie met kunst en vliegwerk tòch weer gelukt is. Zoals die cd-speler die het tot vreugde van de klant gelukkig weer doet, met een klein extra foefje voor het openen en sluiten, nu dus semi-automatisch.

Bent u ook de kledingkasten weer aan het opruimen? Repareer de kleding dan voor u het weer opbergt voor de winter! Bij textiel-reparaties vraagt repair café om uitgescheurde en kapotte ritsen vast los te tornen en ook een passende rits mee te nemen. Haperende ritsen kunnen vaak gered worden met een nieuwe runner. Ook is er een speciale techniek voor reparaties van gaatjes in wollen truien.

De intake is zaterdag open vanaf 10.00 uur en tot 14.00 uur worden reparaties aangenomen. Loop binnen bij Kringloopwinkel Twello, Koppelstraat 57.

woensdag 4 april

Deel dit bericht