De Welsumse Karmse was weer een en al gezelligheid

Welsum- De Welsumse Karmse is weer historie. Ook deze honderdste uitgave van het uitbundige oogstfeest in het roemruchte Overijsselse dorp op de linkerijsseloever is weer een enorm succes geworden. Natuurlijk viel er gelukkig voor de echte azijnzeikers nog wel wat af te kraken. De jaarmarkt was uitstekend ingericht en van een grote verscheidenheid aan artikelen voorzien, maar de grote drommen publiek lieten het een beetje afweten. Die waren veel te druk met het met elkaar bijkletsen en vooral de vele attractieve activiteiten die overal op het feestterrein werden aangeboden.

Zo lieten de artiesten van Circus Knal de omstanders in volle verbazing achter. Die verbazing keerde vooral na de workshops longgeren en fietsbeheersing om in pure bewondering, nadat veel toeschouwers zelf hun kunnen hadden beproefd en de moeilijkheidsgraad van de kunst enigszins hadden ondervonden. Ook de verschillende hippische evenementen trokken weer veel bekijks, evenals natuurlijk het grove geweld van de machtige machines tijdens de trekker trek wedstrijden.

De optocht van praalwagens en loopgroepen op zaterdagavond was als gebruikelijk weer een absoluut hoogtepunt van het evenement. In die optocht waren weer tal van grote en kleine exclusieve hoogtepunten te bewonderen. Wat bijvoorbeeld te zeggen van de kleine Marjolein Hamer, die met eigen handen haar skelter had omgebouwd tot een schitterende praalwagen voor de VvV (Vereniging voor Volksvermaak) Welsum, of van de mensen uit de ommelanden van Welsum, die met allerhande karren en kruiwagens alle plaatselijke problemen aankaarten en zelfs wisten op te lossen. Bij de grote praalwagens viel eigenlijk moeilijk een echte uitschieter te vermelden, zij waren allemaal even origineel en bijzonder, zoals bijvoorbeeld de Welsumse kip die op fibronil-vrije eieren zat te broeden, de Welsumse elfstedenschaatsenrijder met zijn fles “Welsumse schik” en natuurlijk de afsluitende groep steltenlopers uit Merchtem, die op geheel eigen wijze kleur aan de optocht gaven.

woensdag 9 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws