De Wiesneuzentour in Klarenbeek corona-proof alternatief voor De Wiesneuzenkwis

Klarenbeek- Op 18 september 2020 stond de 2e editie van De Wiesneuzenkwis, de Klarenbeekse dorpskwis, op de planning. Vanwege de Corona-uitbraak heeft de werkgroep een tijd geleden besloten de dorpskwis te verplaatsen naar 2021. Maar aangezien een evenement-vrije zomer toch wel heel saai is, hebben een aantal leden van de werkgroep een corona-proof alternatief op touw gezet: De Wiesneuzentour.

Wat is De Wiesneuzentour?

De Wiesneuzentour is een combinatie van een escape-room en een speurtocht. Het is een tour door Klarenbeek, die je te voet of te fiets kunt doen en waarbij je onderweg op zoek gaat naar allerlei vragen en opdrachten.

Om mee te kunnen doen, heb je De Wiesneuzentour-plattegrond nodig. Aan de hand van deze plattegrond kun je zien waar je onderweg op zoek moet gaan naar de vragen en opdrachten. Deze zijn heel verschillend van aard en bestaan uit weet-vragen en doe-opdrachten. Op de achterzijde van de plattegrond staat een antwoordformulier, dat ingevuld moet worden. Er zijn geen prijzen aan verbonden, maar wie weet, krijg je wel een aanwijzing die je kan gebruiken voor De Wiesneuzenkwis van 2021. Het hoofddoel is echter om de inwoners van Klarenbeek en omgeving een leuke activiteit te bieden in deze evenement-vrije zomer.

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen?

Allereerst De Wiesneuzentour-plattegrond en het antwoordformulier. Deze kun je kopen voor € 2,50 bij tankstation De Croon, Klarenbeekseweg 88 in Klarenbeek. Zij zijn iedere dag geopend tot 21.00 uur (op maandag t/m vrijdag vanaf 7.00 uur, op zaterdag vanaf 8.00 uur en op zondag vanaf 9.00 uur). Daarnaast heb je een mobiele telefoon of tablet nodig met internet en een QR-code scanner.

Wanneer is De Wiesneuzentour?

De tour is de hele maand augustus, je kunt starten wanneer het jou uitkomt. Je kunt de tour in één dag lopen of fietsen. Je kunt er ook voor kiezen om het te verdelen over een paar dagen. Je bent daar helemaal vrij in.

Wie kunnen er meedoen aan De Wiesneuzentour?

De Wiesneuzentour is voor jong en oud. Voor inwoners van Klarenbeek, maar ook zeker leuk voor inwoners uit de omgeving. Het leukst is om de tour met 2 tot 5 volwassenen te doen en daarnaast eventueel nog een aantal kinderen.

De vragen/opdrachten zijn te vinden in de omgeving van de route van het Klarenbeekse Klompenpad, de mooie wandelroute in en om Klarenbeek. Maar wel zo dat de tour ook prima met de fiets te doen is.

Voor actuele informatie en handige tips, ga naar www.dewiesneuzenkwis.nl en volg De Wiesneuzenkwis Klarenbeek op Facebook en/of Instagram.

woensdag 22 juli

Deel dit bericht