Dick Nijland neemt na 40 jaar afscheid van Zozijn

Wilp- Het was afgelopen vrijdagmiddag een feest met een lach en een traan. Na 40 jaar werkzaam te zijn geweest als Coördinator Vrije Tijd nam Dick Nijland afscheid van Zozijn. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en kan nu gaan genieten van zijn eigen vrij tijd. Binnen Zozijn regio De Lathmer heeft Dick al die jaren vele activiteiten georganiseerd voor alle cliënten van de instelling uit Wilp. Bekende evenementen zoals onder meer de Zomerfeesten, Winterfair en de jaarlijkse Truckersdag zijn stuk voor stuk niet meer weg te denken van de activiteitenkalender. Maar ook de maandelijkse ontspanningsavonden en de fietstochten met tandems van de Vordense fietsclub zijn mede dankzij de inzet van Dick Nijland geslaagde activiteiten geweest. Dick is in al die jaren telkens met veel plezier naar zijn werk gegaan. Vooral de contacten en omgang met cliënten was hem in al die jaren erg lief. Bovendien heeft Dick zich jaren ingezet voor de BHV-organisatie, de ARBO en de personeelsvereniging. Kortom een veelzijdig man die zeker gemist zal worden. Het afscheid werd een feestelijke bijeenkomst voor de cliënten maar ook samen met ze, dat was immers de eis die Dick stelde aan zijn afscheid. Hierbij behoorden ook cliënten uit de regio tot de aanwezigen.

Heppie Sterrenkoor
Als verrassing werden Dick en zijn familie met de huifkar opgehaald vanaf zijn adres in Twello. Aangekomen bij Zozijn, op Landgoed De Lathmer, werden ze feestelijk ontvangen door de draaiorgelklanken van Jan van Eijk uit Terwolde.
Binnen wachtte hem een volgende verrassing, een optreden van het Heppie Sterrenkoor. Dit koor bestaat uit 30 cliënten van Zozijn. Ze zongen een speciaal voor de gelegenheid geschreven lied. Benny Wagenaar maakte het feest compleet en zorgde voor een geweldige feeststemming. Marjon Beuwer en Kim Hafkamp nemen de taken van Dick Nijland over en ze beloven dat de grote activiteiten uiteraard zullen worden voortgezet. Een goede vrijetijdsbesteding is voor alle cliënten belangrijk en geeft het leven binnen Zozijn zoveel meerwaarde. Jean-Pierre Boin (rechts) mocht Dick Nijland een paar klompen aanbieden.

woensdag 11 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws