‘Dijk van een Dorpsquiz’ enorm succesvol

Wilp- Wie afgelopen vrijdagavond onwetend en nietsvermoedend door Wilp had gewandeld zou waarschijnlijk denken dat-ie in een megalomane aflevering van Bananasplit is gestapt. Het hele dorp was namelijk in rep en roer. Mensen liepen volledig uitgedost over straat en tuinen waren versierd. Waar licht brandde was men druk met het beantwoorden van vragen, uitpluizen van raadsels en het uitvoeren van opdrachten. Een dag later lijkt de rust weer wedergekeerd in Wilp. Her en der een verdwaalde ballon of slinger als stille herinnering aan de allereerste ‘Dijk van een Dorpsquiz’.

In de dorpskerk zijn zo’n 10 personen aan het opruimen en schoonmaken. Vrijdagavond stonden hier 57 specikuipen klaar. Voor elk deelnemende team één. Hierin trof men een quizboek en allerlei andere attributen. Gelijk een lastige opdracht; met zo’n gevulde specikuip, op de fiets, veilig je epi-quiz-centrum bereiken. Volgens de organisatie is het allemaal goed gekomen en is er niemand gewond geraakt.

Ontmoeting en verbinding

Dezelfde organisatie loopt breed glimlachend door de kerk die zaterdagmorgen. “Alles is volgens plan verlopen en echt iedereen was laaiend enthousiast.” Een mobiele telefoon wordt tevoorschijn gehaald. Op Facebook werd de hashtag #dvedq veel gebruikt, bijvoorbeeld voor een opdracht waarbij men een groepsfoto moest maken in het kleinste kamertje van het huis, oftewel het toilet. Ook moesten de teams een bloemetje brengen bij een oud persoon. Hoe ouder, des te meer punten en men kreeg de opdracht op zoek te gaan naar verschillende nationaliteiten. “De foto’s hiervan spreken boekdelen” aldus Ilona Zuidema, één van de organisatoren van de dorpsquiz. “Met dergelijke opdrachten creëer je ontmoeting en verbinding. Ik denk dat we daar enorm in zijn geslaagd.”

Cakerecept

Ook bewegende beelden heeft de organisatie in overvloed. Zo kwam Hans Kazan met een opdracht om, hoe kan het ook anders, een goocheltruc te doen en vijf verschillende Fortnite-dansjes moesten worden gefilmd. Veelal uitgevoerd in niet-alledaagse kledij. “Dergelijk beeldmateriaal gaan we natuurlijk niet voor onszelf houden” legt Ilona uit. “Tijdens de feestelijke uitslagavond op 10 mei gaan we terugblikken op deze fantastische avond en dan worden deze beelden vertoond.” Het is overduidelijk hoeveel napret de organisatie beleeft en dat zal onder de deelnemers ongetwijfeld hetzelfde zijn. Leuke anekdote; in die specikuip troffen de teams ook een cakerecept aan, terwijl er helemaal geen bakopdracht in het boek stond. Ongeveer de helft van de teams zijn in al hun enthousiasme aan het bakken geslagen, de organisatie uiteindelijk achterlatend met een karrenvracht aan cake. Op zaterdagmiddag heeft de organisatie deze baksels uitgedeeld op het terrein van Zozijn.

Uitslag

We treffen een andere organisator aan op weg naar de glasbak. “Dit overtreft echt al mijn stoutste dromen. En ik heb soms behoorlijk stoute dromen” lacht hij, terwijl de ene na de andere lege fles de diepte in gaat. Vrijdagavond bracht hij, als ‘Razende Ronny’, bezoekjes aan willekeurige teams, geflankeerd door een potige beveiliger en een cameraman. “Het was overduidelijk dat de meeste teams niet wisten wat hen te wachten stond. Sommigen hadden echt wel veel voorbereid, strategieën bedacht en taken verdeeld, maar toen het eenmaal begon bleef er weinig van die intenties over. Ze hadden niet verwacht dat het zo groots en lastig zou zijn. Het was prachtig om al die bedrijvigheid van dichtbij mee te maken,” aldus de razende reporter. Zoals al eerder te lezen viel in deze krant hield de dorpsquiz de gemoederen dus al geruime tijd bezig en naar alle waarschijnlijkheid zal er nu ook nog lang over nagepraat worden. De organisatie rest nu de taak om de 57 quizboeken na te kijken en te beoordelen. Zoals gezegd wordt op 10 mei de uitslag bekend gemaakt in de kantine van SV CCW’16. Dat dit succesverhaal een vervolg krijgt staat volgens de organisatie wel vast, maar wanneer dat zal zijn weet men nog niet.

woensdag 3 april

Deel dit bericht