Diploma uitreiking Veluws College

Twello- In een volle aula namen de leerlingen van het Veluws College Twello hun diploma in ontvangst. Met toespraken, een heus docentencabaret en veel muziek namen zij afscheid van hun school. Het werd een avond met een lach en een traan, maar vooral ook met een groet van de mentoren. Voor elke geslaagde was er een persoonlijk woord bij het in ontvangst nemen van het diploma.

“Volg je dromen en je hart, leef je leven, voel je vrij. Denk aan and’ren, maar maak zelf je levensplan. En als je ooit de moed verliest, denk dan terug aan dit moment, want dan weet je weer dat jij het kan.”
Op de melodie van het Koningslied werden de geslaagden door hun docenten toegezongen. En het was feest! Alle leerlingen kregen een ‘graduation cap’, zo’n Amerikaanse platte pet met een kwastje aan de zijkant. Aan het einde van de avond gingen die allemaal de lucht in en een gejuich steeg op. Blije vaders en moeders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes genoten mee.

Met grappen en grollen wisten Debbie Stojancic en Ellen Mollema als ‘Deb en El’ de zaal met toehoorders te boeien. Bijzondere situaties met leerlingen werden nog eens uitgebreid met de zaal besproken. Te laat komen, de bus missen, al een week zonder boeken toch het schooljaar starten, de komische vertalingen bij toetsen ... een verzameling van roddels en achterklap kwam tijdens de avond voorbij. Het werd haast een eigen versie van Boulevard. Beau van Erven zou trots geweest zijn op beide presentatoren. Bert Jansen, Marcella Scheper en Gerben verzorgden de muzikale omlijsting tijdens deze avond. Zelfs op het winnende songfestivalnummer van Duncan Laurence was een passende tekst gemaakt. Hanneke Engbers, Karin van de Westelaken, Karin Linthorst, Angelique Lankhorst en Judie Beumer vertolkten een eigen versie van het bekende ‘Busje komt zo ...’, verwijzend naar een aantal leerlingen die in het afgelopen schooljaar moeite hadden tijdig de juiste bus te nemen. Met een gevoelige vertolking van het Koningslied werd de avond afgesloten en gingen daarna de ‘caps’ de lucht in. Het was een mooie avond op het Veluws College Twello.

woensdag 10 juli

Deel dit bericht