Diploma uitreiking Veluws College Twello

Twello- Grote paniek tijdens de diploma uitreiking op het Veluws College Twello. De cast van De Luizenmoeder was neergestreken en Nancy stelde met grote schrik vast dat er teveel bezoekers aanwezig waren voor te weinig flessen cola. Blinde paniek maakte zich van haar meester. Juf Ank meldde zich bij haar directeur met een kritische noot ten aanzien van het aantal bezoekers dat hand over hand toeneemt tijdens de diploma uitreikingen. Ze stelde een applaus-verbod voor en een limiet aan het aantal te ontvangen gasten per geslaagde kandidaat. Directeur Anton dacht er het zijne van en liet op zijn bekende manier alles stromen en glanzen.

De diploma uitreiking op het Veluws College kreeg ook dit jaar weer het karakter van een avondje vermaak. Het docentencabaret vermaakte de zaal meer dan een uur met grappen en grollen over de leerlingen en situaties die zich in het afgelopen schooljaar hadden voorgedaan. In een ‘Twello Boulevard’ presenteerden een hoogzwangere Eva Jinek en een steeds verder uitdijende Patty Brard hun Boulevard over de Twellose leerlingen. Ze kwamen allemaal voorbij. Het programma werd afgewisseld met muziek van Bert Jansen en Gerben Schipper, beide docenten van de school. De avond werd ruw onderbroken met de aanwezigheid van Rene van der Gijp, die op de zijn bekende wijze, gierend en wel, zijn commentaar leverde bij foto’s van leerlingen. De zaal gierde net zo hard mee. Humor van de bovenste plank.

Twee leerlingen werden tijdens deze avond apart even uitgelicht. Hoe zouden Bradley en Thijs er over vijftig jaar uitzien en zouden ze nog steeds zoveel foute grappen over vrouwen maken? Voorzien met een flinke fles bier en een lunchbox met boterhammen kwamen deze oudere Bradley en Thijs het toneel op stappen. De beugels gingen van de flessen en de grappen kwamen. En ja hoor, nog net zo fout als vijftig jaar geleden.

De bezoekers amuseerden zich kostelijk tijdens een zeer geslaagde avond. Na een bekroningslied, gezongen door alle medewerkers van de school, werden de diploma’s uitgereikt en kreeg de avond ook nog een officieel randje. Bij elke leerling was er een persoonlijk verhaaltje van de mentor. Vol trots namen de leerlingen hun diploma’s in ontvangst. Met z’n allen gooiden de leerlingen hun ‘graduation-caps’ de lucht in en kwam er een einde aan deze prachtige diploma uitreiking. En de rust keerde weer in het Veluws College Twello.

woensdag 11 juli

Deel dit bericht