DorcasVoedselActie in Twello

Twello- Dorcas Hulp& Ontwikkeling start zijn voedselactie in de eerste week november 2017 met de nadruk op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2017 bij DekaMarkt en Albert Heijn Twello.

Ieder jaar in de eerste week van november wordt door de Stichting Dorcas Hulp en Ontwikkeling landelijk de DorcasVoedselActie gehouden. Dit jaar voor de 22e keer. Doel daarvan is een praktische bijdrage te leveren aan een betere voedselverdeling in de wereld. Dorcas werkt vanuit een christelijk motief; de hulpverlening is echter bestemd voor iedereen, ongeacht afkomst of geloof.

Wat houdt de actie in?

Vorig jaar heeft Albert Heijn supermarkt voor het eerst hieraan meegedaan. Dit jaar komt de Dekamarkt erbij, de klanten worden door Dorcas aangespoord bepaalde eerste levensbehoeften te kopen zoals rijst, suiker, pasta etc. die op een apart ‘verkoopeiland’ in de winkel staan opgesteld. Deze artikelen rekent de klant bij de kassa af en levert ze daarna weer bij ons in. De voedselpakketten zijn uiteindelijk bestemd voor de allerarmsten in Afrika en Oost-Europa. In 2016 mocht Dorcas daar ca 35.000 pakketten afleveren.

woensdag 1 november

Deel dit bericht