‘Dromen’ als thema van groepsexpositie Kunstkring

Twello- Van 1 oktober t/m 7 november is in galerie De Statenhoed een grote variëteit aan kunstwerken te zien over het intrigerende thema ‘Dromen’. De beeldend kunstenaars van de Kunstkring Voorst hebben zich laten inspireren door dit thema dat eindeloos veel mogelijkheden biedt voor een kunstzinnige uiting.

Het mooie is dat – als het om dromen gaat - niet alleen een kunstenaar maar iedereen over veel inspiratiemateriaal beschikt! Denk maar terug aan je eigen dromen. Er zijn dromen die – hoe lang geleden ook – nog steeds in je herinnering staan gegrift. Waar kwamen ze vandaan? Wat betekenden ze?

Een mens droomt gedurende zijn leven bij benadering zes jaar lang, wat overeenkomt met ongeveer twee uur per nacht. Sommige onthoud je. De meeste ben je weer kwijt als je wakker wordt. Het is een fenomeen dat door de eeuwen heen de mensheid heeft beziggehouden.

Wat gaat de bezoeker van de expositie in galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a in Twello zien? De verbeelding van geluksdromen? Of van nachtmerries? Een voorspellende toekomstdroom of de gedroomde werkelijkheid uit het verleden? En droom die het verdriet van de wereld probeert te vangen? Of een droom met een knipoog?

De deelnemers aan de expositie hadden een enorm inhoudelijk repertoire tot hun beschikking. Reden genoeg om deze groepsexpositie met grote interesse te gaan bekijken.

De officiële opening was op zaterdag 2 oktober, de algemene openingstijden van de expositie zijn tot zondag 7 november: iedere vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur, iedere zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De expositie is vrij toegankelijk.

woensdag 6 oktober 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws