Dromen komen uit tijdens automiddag De Beele

Voorst- Jongeren die bij orthopedagogisch behandelcentrum De Beele van Pluryn verblijven, kunnen zich op zaterdagmiddag 12 juli vergapen aan de mooiste bolides. En ze mogen er nog in meerijden ook! Een stoere Hummer, een luxe BMW en een glimmende Mercedes.

Ze komen die dag vanaf 14.00 uur allemaal onder politie begeleiding voorrijden op het terrein van De Beele. Liefst tachtig in getal. Met dank aan vele particuliere eigenaren, maar ook aan regionale autodealers zoals Ekris Arnhem, Terlouw Range Rover Arnhem, Nieuwenhuijse Volvo Apeldoorn en Wensink Mercedes Apeldoorn. Zij werken allemaal belangeloos mee. Bij Plurynlocatie De Beele wonen kinderen en jongeren met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen. Zij krijgen tijdens de Automiddag eerst een half uur de tijd om al het moois van dichtbij te bewonderen en een auto te kiezen waarin ze willen meerijden. De rit gaat naar sportcentrum De Scheg in Deventer, waar de auto’s worden geparkeerd en de bijrijders opnieuw de kans krijgen om nog eens rond te kijken en daarna een andere auto te kiezen voor de terugrit. Het nabijgelegen filiaal van Albert Heijn zorgt op dit wisselpunt voor een hapje en een drankje.
Geweldige belevenis
Het is de vierde keer dat de Automiddag voor jongeren van De Beele wordt georganiseerd. Aan de eerste editie namen dertien auto’s deel. Dat aantal is inmiddels gegroeid tot tachtig. De jongeren kijken lang van te voren naar de Automiddag uit. Zij hebben in hun jonge leven vaak al veel meegemaakt en bezitten niet veel. Dergelijke auto’s zien ze doorgaans alleen op televisie. Er één in het echt zien, laat staan erin meerijden, is voor hen een geweldige belevenis.

woensdag 2 juli

Deel dit bericht