Drukbezochte herdenking De Propeller

Klarenbeek- Een steeds groeiende belangstelling is ieder jaar merkbaar tijdens de herdenking bij De Propeller. Afgelopen vrijdagavond woonden zo’n 150 belangstellenden de herdenking bij, waaronder een grote groep kinderen.

Het comité 4 mei herdenking Klarenbeek bestaande uit Rina Roosenboom (wijkbewoner), Tonnie Beumkes (buurtbewoner) en Henk van Ittersum (Klarenbeeks Belang) organiseerden de respectvolle herdenking. Rina heette iedereen van harte welkom en hield een korte toespraak met het thema: “Vrijheid geef je door”. Miriam Bouwmeester legde namens Klarenbeeks Belang een prachtig bloemstuk bij het monument, gemaakt door Janny Brink. Het historische verhaal “De Wellington van Klarenbeek en de luchtoorlog” werd verteld en afgesloten met het noemen van de vijf omgekomen vliegeniers. Enkele foto’s stonden naast het monument o.a. een foto van de eerste piloot David Johnson. Twee leden van de 48e Highlanders of Holland Pipes and Drums, Dik en Bea Singel, speelden het lied “Amazing Grace”. Na een minuut van stilte werd door iedereen het 1e couplet van Het Wilhelmus meegezongen. Twee leerlingen van De Dalk, Maikel van Tongeren (gr. 8) en Jordy Hendriks (gr 6), lazen een zelfgemaakt gedichtje voor. De kinderen kregen van Anja Boonzaaijer een witte roos en in een lange rij liepen ze naar De Propeller en zetten de rozen in een vaas. Ook werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt door volwassenen om bloemen neer te leggen. Rina las het gedicht “Herinnering” waarna de doedelzakspelers het lied “Highland Cathedral” ten gehore brachten.

Namens het 4 mei comité Klarenbeek bedankte Rina voor de aanwezigheid en wenste een ieder wel thuis. Het geluid werd dit jaar ook weer prima verzorgd door Tonnie Beumkes.

woensdag 9 mei

Deel dit bericht