Eckhuys Makelaars Voorwaarts Beach NK handbal toernooi

Het zit er weer op, een toernooi met veel hoogtepunten maar helaas ook een aantal teleurstellingen. Vrijdag 1 juni opbouw, 7 dappere mannen zijn om 08.00 uur gestart met graven, doelen en belijning plaatsen, tenten bouwen, doeken ophangen, tafels en banken plaatsen en nog veel meer activiteiten om het beach veld om te toveren naar een prachtige handbal arena.

Ons financiële brein kreeg nog een klein probleempje maar dokter van der Kamp wist dit vakkundig op te lossen en met haar mentale steun kon hij zijn werkzaamheden hervatten (direct na en voor de koffie).

Om 18.00 uur zijn we de wedstrijden gestart met de D-meiden. Na een zeer warme dag met veel voorspellingen van zwaar onweer bleef het droog tot 18.15 uur. Eerst rustig maar daarna een forse lange regenbui. Door de toegenomen wind en natte kleren was de temperatuurdaling fors en kregen de toeschouwers kippenvel op de armen. De speelster echter waren zeer enthousiast en het niveau was prima. Na een mooie finale waren de meiden van Achilles Apeldoorn sterker in de finale dan onze eigen meiden van Voorwaarts.

Zaterdag morgen de C-meiden. Het weer was het eerste duel wat miezerig maar al snel werd het droog en was er een aangename temperatuur. Op de velden aan de Laene liepen veel jonge sporters, naast handbal was er ook een jeugdvoetbal toernooi. Heerlijke sfeer, veel sportiviteit en lachende gezichten. Dit keer waren het de meiden van Voorwaarts die een prachtige finale tegen VZV wisten te winnen.

Vanaf 13.00 uur zijn de meiden van de B-groep gestart met de wedstrijden. Het niveau hier was weer sneller, beter, hoger en dynamischer. Helaas een ongeluk met een kneuzing aan een onderbeen zorgde voor een lange pauze om de ambulance ruimte te geven. Zodoende liep het wat uit maar op het eind bleek dat VZV (’t Veld) wel erg sterk voor de dag kwam en zij wisten de finale te winnen van buurtgenoot ZAP (Breezand). De meiden van Voorwaarts deden het zeer verdienstelijk met een 4e plaats.

In de avonduren hebben we nog een tweetal wedstrijden gezien van onze E-meiden die het opnamen tegen de jongens E van Achilles. Leuk om te zien dat hier al piro’s en vliegers worden gedaan en het zelfs lukt om een 2 punter te realiseren.

Zondagmorgen om 9.00 uur stonden er weer 8 teams met meiden van de A op het veld. Het weer was ondertussen grandioos. Dankzij de koppel scheidsrechters waren er weinig discussies en werden de wedstrijden in een goede sfeer gespeeld. Naast de beachvelden was het druk en gezellig met de KUBB’S deelnemers. Bij de A-poule was er een finale tussen VZV en Voorwaarts. Dit was echt genieten van beach handbal op topniveau. VZV werd eerste en Voorwaarts zeer goed op de 2e plaats.

Afsluitend vanaf 13.00 uur de dames. Helaas hier slechts 5 teams, naast Voorwaarts 1 en 2 nog VZV, DSS en Klarenbeek. Onze dames 1 moesten het in de finale afleggen tegen het beter ingespeelde DSS.

Na deze laatste prijsuitreiking en de gebruikelijke bedankjes voor alle hulp hebben we met 10 man alle materialen weer afgebroken en de volleybalvelden in oude glorie teruggebracht.

woensdag 13 juni

Deel dit bericht