Een vliegtuig geprepareerd in Teuge vloog om de wereld

Teuge- Maandagmiddag 12 juli landde de 18 jarige Engelse tiener Travis Ludlow op vliegveld Teuge. Daar was hij als jongste vlieger ooit op 29 mei begonnen aan een solovlucht rondom de wereld.

Travis vloog 43.000 kilometer in 44 dagen. Daarmee werd hij de jongste vlieger ooit die rond de wereld vloog. Bijzonder is het dat het vliegtuig, een Cessna, waarin hij dat deed

speciaal voor dit wereldrecord geprepareerd en geüpdatet werd door het luchtvaartonderhoudsbedrijf Hanger One in Teuge. Het bedrijf heeft het vliegtuig uitgerust met een zuinige motor en hypermoderne navigatie- en communicatieapparatuur.

Voor Travis werd het een reis om nooit te vergeten. Het was niet altijd even makkelijk. Eenzame momenten kende hij vooral boven Rusland. Het uitgestrekte eentonige land qua landschap deed hem verlangen naar de grond, naar vrienden en familie. In Amerika genoot hij adembenemend van het vliegen boven de Grand Canyan. Het grootste heimwee voelde hij vorige week toen hij over Ibstone, zijn hometown, vloog. Hij voelde de neiging de kist aan de grond te zetten. Uiteraard besloot hij door te vliegen. Hij wilde dat zijn naam in het Guinness Book of Records zou komen te staan. Dat lukte hem maandagmiddag 12 juli.

Op vliegveld Teuge waar het allemaal begon werd hij welkom geheten met een welkomstapplaus. Travis Ludlow stak zijn duimen in de lucht. Hij is de jongste piloot ooit die om de wereld vloog en deed het vanaf Teuge in een Cessna, gesponsord en uitgerust door het Teugse onderhoudsbedrijf Hangar One.

woensdag 14 juli 2021

Deel dit bericht